Nouri Foundation opgericht: "Je kunt er een leven mee redden"

8 juli 2022, 12:00

De familie van Abdelhak Nouri heeft vrijdag de Nouri Foundation opgericht. Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat Appie tijdens een oefenwedstrijd van Ajax een hartstilstand kreeg en daarbij blijvende en ernstige hersenschade opliep.

Het doel van de Abdelhak Nouri Foundation is om 'mensen en voornamelijk jongeren die aan de zijlijn staan door welke beperking dan ook mee te laten doen in een veilige omgeving'. Het eerste project is om 34 AED's op 34 (sport)locaties in 34 verschillende steden te plaatsen.

Er is gekozen voor 34 defibrillators omdat 34 het rugnummer van Nouri bij Ajax was. "Je kunt er een leven mee redden, kijk maar naar Christian Eriksen vorig jaar. Iedereen kon zien hoe belangrijk snelle reanimatie en inzet van een AED is", aldus broer Abderrahim Nouri tegen het ANP.

De Abdelhak Nouri Foundation kent met Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Steven  Bergwijn en Matthijs de Ligt vier bekende ambassadeurs. "Dit is iets wat Appie heel belangrijk vindt en waar hij altijd extra aandacht voor heeft gehad viel mij op in onze tijd bij Ajax", aldus De Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen