Oranje Leeuwinnen met sterkhouders op jacht naar groepswinst

17 juli 2022, 20:55
Oranje Leeuwinnen met sterkhouders op jacht naar groepswinst

De Oranje Leeuwinnen beginnen met Jackie Groenen en Aniek Nouwen aan de laatste poulewedstrijd tegen Zwitserland. Bondscoach Mark Parsons kon afgelopen week niet over het duo beschikken, maar ziet zijn twee sterkhouders terugkeren in de jacht op groepswinst.

Groenen miste het affiche met Portugal (3-2 overwinning) van afgelopen week vanwege een positieve coronatest. Daardoor moest de middenvelder van Manchester United direct in isolatie. Nouwen raakte in de openingswedstrijd tegen Zweden geblesseerd aan haar enkel, maar is voldoende hersteld om weer aan de aftrap te verschijnen. Dat geldt niet voor de positief geteste topscorer Vivianne Miedema.

Haar plek wordt opnieuw ingenomen door buitenspeler Lineth Beerensteyn. Door de terugkeer van Nouwen verhuist Dominique Janssen weer naar de linksbackpositie. De rentree van Groenen gaat ten koste van de basisplaats van Damaris Egurrola, die tegen Portugal nog de score opende.

De Oranje Leeuwinnen hebben een ruime zege op Zwitserland nodig om groepswinnaar te worden en in de kwartfinale topland Frankrijk te ontlopen. Het doelsaldo en onderling resultaat is gelijk met Zweden. Oranje kan in het slechtste geval zelfs nog naast een plek in de volgende ronde grijpen. Dan moeten de Zwitsers én de Zweden zondagavond een overwinning boeken. De duels beginnen om 18.00 uur.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen