Oranje overleeft zware eerste horde: "Er gaat nu iets extra's leven"

10 juli 2022, 10:00
Foto: © ProShots

Het EK is zaterdagavond voor de Oranje Leeuwinnen niet onaardig begonnen. Ondanks meerdere tegenslagen gedurende de wedstrijd hield de ploeg Zweden, een van de favorieten voor de eindzege, op een gelijkspel. Vivianne Miedema verwacht dat daarmee het goede gevoel richting de rest van het toernooi ook gegroeid is.

"Bizar", begon de spits in gesprek met de NOS over de eerste helft van de wedstrijd. Daarin kwam de ploeg op een 1-0 achterstand én vielen vaste krachten Sari van Veenendaal en Aniek Nouwen geblesseerd uit. "Na de tweede helft ben ik echt trots op het team en hoe we het hebben omgezet. Zweden is een heel goed team. Dat je dan in deze omstandigheden een punt haalt, is volgens mij iets heel groots."

"Als je twee meiden verliest met een blessure, twee speelsters die altijd spelen, hoop je dat je toch samen dat extra stukje energie kan vinden", ging Miedema verder. "Dat hebben we zeker gedaan. Ik hoop dat ze in het ziekenhuis een positieve uitslag te horen krijgen en zo niet, dan moet dat een drijfveer voor ons zijn." De twee werden na de wedstrijd in het ziekenhuis onderzocht. Bondscoach Mark Parsons verwachtte vandaag (zondag) meer te horen over de ernst van hun blessures.

Opluchting

Miedema sprak van een grote opluchting nu de zware eerste horde met een acceptabel resultaat achter de rug is. "We hebben het hiervoor moeilijk gehad en niet het beste voetbal laten zien, maar ik denk dat er na vanavond wel iets extra's gaat leven in de groep. Ik hoop dat we als eerste door kunnen komen, maar Zwitserland en Portugal zijn ook gewoon goede tegenstanders. We weten dat het vooral tegen dat soort ploegen voetballend beter moet. Daar moet nu de focus op liggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen