Parsons deelt hoopvol Oranje-nieuws; jarige Miedema verrast

15 juli 2022, 20:18
Parsons deelt hoopvol Oranje-nieuws; jarige Miedema verrast

De Oranje Leeuwinnen kunnen zondag weer iets completer aan de aftrap verschijnen van het laatste groepsduel tegen Zwitserland. Die hoopvolle verwachting sprak bondscoach Mark Parsons vrijdagmiddag uit. Jackie Groenen staat na haar coronabesmetting weer op het trainingsveld, terwijl ook de geblesseerde Aniek Nouwen goede stappen maakt.

"Het is heel belangrijk dat Jackie weer terug is", werd Parsons geciteerd door NU.nl. "Ik ben blij dat alles achter de rug is. Ze heeft in isolatie al individueel getraind en op het veld gestaan." Of ze zondag al in actie komt, is nu echter nog niet te zeggen. Op de training van zaterdag zal moeten blijken of de middenvelder er helemaal klaar voor is. "Maar ik ben positief over haar fitheid. Het zag er vandaag geweldig uit."

Optimistisch was hij ook over het herstel van Nouwen. De verdediger liep in de eerste wedstrijd tegen Zweden een enkelblessure op, maar kon vrijdag voor het eerst de groepstraining weer meedoen. "Ik zei gisteren tegen haar: 'ik weet niet wat je eet of drinkt, maar je gaat met grote stappen vooruit. Ik heb straks moeilijke keuzes te maken.'"

Vivianne Miedema

Wel moet hij het voorlopig nog doen zonder Vivianne Miedema, die wel nog in isolatie zit. Op een video op de social media van de Oranje Leeuwinnen was vrijdag te zien hoe haar medespeelsters haar op haar quarantaine-adres opzochten om - op afstand - haar verjaardag te vieren. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen