Danjuma bespreekt kansen op WK-deelname: "Altijd vertrouwen"

19 september 2022, 21:50

Arnaut Danjuma was in het afgelopen seizoen een van de grote uitblinkers bij Villarreal, dat in de Champions League mede dankzij de Nederlander tot de halve finale reikte. De prestaties van Danjuma bleven natuurlijk niet onopgemerkt. Hij vierde onder Louis van Gaal zijn rentree in Oranje. Met nog slechts twee maanden te gaan tot de start van het WK is het echter de vraag of hij in Qatar van de partij is. Danjuma zelf heeft er alle vertrouwen in.

De aanvaller maakte vorig jaar de overstap van Bournemouth naar Villarreal. Bij de subtopper groeide hij al snel uit tot een van de gevaarlijkste aanvallers in de competitie. Danjuma was uiteindelijk goed voor tien doelpunten en drie assists in 23 competitiewedstrijden. Bovendien maakte hij er in de Champions League zes in elf wedstrijden. Danjuma was on fire en dat bleef dus niet onopgemerkt. De pijlsnelle aanvaller maakte in oktober vorig jaar zijn rentree in Oranje en was meteen trefzeker. In de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen verzorgde hij ook nog een assist.

Danjuma had zijn visitekaartje afgegeven, maar door een vervelende voetblessure is het nog maar de vraag of hij in Qatar van de partij is. Het goede nieuws is dat hij vorige week zijn rentree maakte bij Villarreal en afgelopen weekend zijn eerste minuten maakte in de competitie. Hoewel Danjuma de komende week niet van de partij is bij Oranje, heeft hij de afgelopen tijd wel contact gehad met Van Gaal. "Maar het is voor mij vrij duidelijk: als je bij je club niet speelt, kom je ook niet in aanmerking voor het Nederlands elftal", zei Danjuma maandagavond in het programma Rondo van Ziggo Sport.

"Het is voor mij dus een hele logische keuze. Ik ben nu volledig gefocust op mijn club om te laten zien wat ik kan. Daar begint het weer voor mij." Op de vraag of Danjuma er vertrouwen in heeft dat hij alsnog meegaat naar het WK, is hij vrij duidelijk. "Ik heb er altijd vertrouwen in. Ik denk dat het weinig zin heeft om zonder vertrouwen toe te leven naar zo'n groot eindtoernooi. Het is voor mij vooral een gevalletje blessureleed geweest. Zoals Louis ook altijd zegt: het is een kwestie van bij je club presteren. Als ik dat doe, hoop ik daarna weer in aanmerking te komen bij Oranje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen