Geen WK voor Senegalees Baldé wegens 'dopingovertreding'

19 september 2022, 18:48

Nog twee maanden en dan begint in Qatar het WK. Het Nederlands elftal trapt het eindtoernooi op maandag 21 november af met de groepswedstrijd tegen Senegal. De winnaar van de Afrika Cup kan naar alle waarschijnlijkheid geen beroep doen op Keita Baldé. De aanvaller is geschorst vanwege een 'overtreding' bij een antidopingcontrole in Italië.

Oranje zou in eerste instantie de openingswedstrijd van het WK spelen, maar een poos geleden werd besloten dat die toch wordt gespeeld door Qatar en Ecuador.. Een dag later begint de ploeg van Louis van Gaal aan haar eindtoernooi. De eerste tegenstander is Senegal, dat zich begin dit jaar kroonde tot winnaar van de Afrika Cup en zich niet lang daarna ten koste van Egypte plaatste voor het WK. Baldé kwam tijdens de Afrika Cup alleen in de eerste twee wedstrijden in actie. Toch was hij een zekerheidje voor het WK.

Normaal gesproken althans. De aanvaller moet naar alle waarschijnlijkheid een streep zetten door deelname aan het eindtoernooi in Qatar. Baldé maakte afgelopen zomer de overstap van Cagliari naar Spartak Moskou, maar een overtreding bij een antidopingcontrole in Italië zit hem nu serieus dwars. Spartak Moskou meldt dat de aanvaller is geschorst 'wegens een procedurefout tijdens een dopingtest'. De club doet weliswaar geen uitspraken over de aard van de overtreding, maar er zouden in ieder geval geen verboden stoffen zijn aangetroffen bij de controle.

Baldé mag mogelijk niet deelnemen aan een internationale competitie voor het einde van zijn schorsing. Die loopt tot 5 december. Dan is het WK in Qatar net twee weken onderweg. Baldé mag de training naar verluidt pas 22 dagen voordat de schorsing afloopt hervatten. Balde droeg vooralsnog 44 keer het shirt van zijn land. Hij was 6 keer trefzeker. Bij Spartak Moskou heeft hij nog geen potten kunnen breken. De aanvaller deed pas één keer mee. De laatste twee wedstrijden ontbrak hij al wegens de schorsing.

Sarr

Baldé is niet de eerste Senegalese voetballer die een streep moet zetten door deelname aan het WK. Vorige week werd al bekend dat de bondscoach ook geen beroep kan doen op Bouna Sarr. De verdediger van Bayern München heeft hamstringklachten. Sarr ging afgelopen week onder het mes. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen