Jonker dankt feestende Kalma bij debuut, maar krijgt slecht nieuws

2 september 2022, 21:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Andries Jonker heeft zijn eerste wedstrijd als bondscoach van de Leeuwinnen vrijdagavond winnend afgesloten. In eigen huis werd Schotland in een oefenduel verslagen door een late treffer van Fenna Kalma. Daarmee was haar feestweek compleet, want de debuterende speelster van FC Twente ontving deze week na haar topscorerstitel ook de prijs voor de beste Speelster van het Jaar in de Eredivisie.  

Los van het debuut van Jonker als bondscoach van de Leeuwinnen kwam het belangrijkste nieuws overigens uit IJsland, waar de directe rivaal van Nederland met 6-0 won van Wit-Rusland. Daardoor moet de formatie van de kersverse bondscoach komende dinsdag winnen van IJsland in Utrecht om zich direct te kwalificeren voor het WK in Qatar. 

IJsland is namelijk de leider in Groep C van de WK-kwalificatie, al heeft Oranje aan een kleine overwinning wel genoeg om die plek over te nemen komende dinsdag. Daarvoor werd vrijdagavond niet echt vertrouwen getankt, in het aardig gevulde stadion van PEC Zwolle. Ondanks dat Vivianne Miedema al vrij snel haar 95ste doelpunt maakte, kwam Schotland niet veel later op gelijke hoogte via Claire Emslie (1-1). 

Lees ook: Jonker haalt Van de Sanden terug bij Leeuwinnen; geen Martens

Hoewel de Schotten ruim dertig plekken lager staan op de FIFA wereldranglijst en het de vorige keer 0-7 werd tegen Schotland konden de Leeuwinnen geen potten breken in het restant van de wedstrijd, waarin Jonker besloot om na ruim een uur zesmaal te wisselen en veel sterkhouders rust te geven voor het cruciale duel met IJsland komende dinsdag. Kalma was een van de speelsters die inviel en beloonde haar feestweek met een goal bij haar debuut, door van dichtbij binnen te tikken. Toch is er komende dinsdag meer nodig dan de Leeuwinnen vrijdagavond lieten zien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen