Walian reageert op stadiondrama: "Heb ik nog nooit meegemaakt"

2 oktober 2022, 11:40

Ezra Walian heeft met afschuw gereageerd op de stadionramp van dit weekend in Indonesië. De geboren Amsterdammer is zelf actief in dat land en hoorde zondagochtend van de heftige gebeurtenissen in Malang. Daar kwamen bij rellen zeker 174 mensen om het leven.

"Als het hier verkeerd gaat, kan het ook echt goed verkeerd gaan", liet Walian zondagochtend weten in Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Helaas is dat gebeurd en zijn er verschillende dingen fout gegaan. Op 17 juni zijn er tijdens onze wedstrijd ook twee mensen overleden. Dat kwam ook door verdrukking omdat er teveel supporters in het stadion waren. Mijn vriendin was er die wedstrijd ook bij. Dat soort dingen kun je bijna niet geloven."

Lees ook: Stadionramp in Indonesië: ruim honderd doden bij massale rellen

De ex-speler van Ajax, Almere City FC en RKC Waalwijk is sinds 2019 actief in Indonesië. Momenteel staat hij onder contract bij Persib Bandung. "Qua politie is het goed geregeld, maar de stadions kun je niet vergelijken met die in Europa. Hier zijn er veel oude stadions, gelukkig kun je bij ons niet zo gemakkelijk het veld op. Maar bij dit stadion kan dat wel en dan kan er een totale chaos ontstaan. Ik heb dit nog niet echt meegemaakt."

Ajax - Feyenoord

Inmiddels heeft de president van Indonesië besloten dat er dit weekend in ieder geval niet meer gevoetbald wordt. "Vandaag zouden wij tegen Persija Jakarta spelen. Dat is Ajax - Feyenoord, maar dan tien keer erger. Het voetbal is voor de supporters echt hun leven. Dat maakt de rivaliteit ook veel erger dan in Nederland. Voor ons is het nu afwachten wat er met de competitie gaat gebeuren. Eerst moet alles onderzocht worden, daarna mogen we pas weer spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

hier zijn suporters echt helemaal gek bij het voetballen. Dat is heel anders dan in Nederland. Hier hoef je echt niet te gaan kijken met kleine kinderen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen