'Drenthe keert bij amateurclub terug op de Nederlandse velden'

29 november 2022, 14:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Royston Drenthe (35), kennen jullie hem nog? Vanaf 1 januari is hij naar alle waarschijnlijkheid weer te bewonderen op de Nederlandse amateurvelden. De oud-speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid keert terug bij Kozakken Boys. Dat meldt het Algemeen Dagblad althans.

Drenthe brak tijdens het seizoen 2006/2007 door bij Feyenoord. De linkspoot groeide uit tot een van de absolute smaakmakers van de Eredivisie en maakte na afloop van dat seizoen een droomtransfer naar Real Madrid. Zijn periode bij De Koninklijke werd echter geen daverend succes. Na tijdelijke uitstapjes naar Hércules en Everton vertrok Drenthe in de zomer van 2012 definitief bij Real Madrid. Via Rusland, Engeland en de Verenigde Arabische Emiraten keerde hij in 2018 terug op de Nederlandse velden.

In de zomer van 2018 dwong hij een transfer af naar Sparta Rotterdam. Na 32 wedstrijden ging hij het op amateurniveau proberen bij Kozakken Boys. Daar speelde hij anderhalf jaar, waarna hij bij Racing Murcia terugkeerde in Spanje en ook nog even bij Real Murcía speelde. Vanaf 1 januari 2023 is hij dus mogelijk weer voetballer van Kozakken Boys. Volgens het AD traint Drenthe vanaf maandag mee bij de club uit Werkendam. Hij krijgt de komende weken de kans om een plek in de selectie af te dwingen.

Drenthe kwam tot 275 wedstrijden op professioneel niveau. Hij droeg één keer het shirt van het Nederlands elftal. De vleugelverdediger deed op 17 november 2010 tien minuten mee tijdens een vriendschappelijk duel met Turkije.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen