Jonker maakt Oranje-selectie bekend; sterkhouders ontbreken

1 november 2022, 18:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Andries Jonker heeft dinsdagmiddag de selectie voor twee oefenwedstrijden van de Oranje Leeuwinnen naar buiten gebracht. Vivianne Miedema, Jill Roord en Damaris Egurrola hoeven zich niet te melden bij de nationale ploeg. Lieke Martens keert op haar beurt terug bij de Leeuwinnen.

Martens zat sinds het EK van afgelopen zomer niet meer bij de selectie en mag zich nu weer laten zien in Oranje. Miedema, Roord en de geblesseerde Egurrola zijn niet van de partij. "Net als in oktober hebben we weer gekeken naar de individuele situaties van speelsters. In overleg met de speelsters en hun club is besloten Vivianne en Jill deze periode niet op te roepen. Damaris is helaas niet inzetbaar vanwege een blessure", aldus Jonker op de website van de KNVB.

Jonker is bezig aan zijn eerste maanden als bondscoach en laat duidelijk merken dat hij nieuwelingen graag een kans geeft. Dit keer is Alieke Tuin van Fortuna Sittard bijvoorbeeld opgenomen in de groep. "De insteek van deze interlandperiode zal hetzelfde zijn als in oktober. Dit is de fase van de voorbereiding waarin we spelers kansen kunnen geven. Daarnaast zullen we opnieuw aan de slag gaan met de ontwikkeling van onze speelwijze en willen we de wedstrijden uiteraard winnen."

Oranje treft Costa Rica en Denemarken

De ploeg van Jonker speelt in november twee vriendschappelijke interland. Op vrijdag 11 november staat er in Utrecht een oefenduel met Costa Rica op de planning. Daarna volgt op op dinsdag 15 november in Zwolle een wedstrijd tegen Denemarken. Beide interlands beginnen om 20.00 uur en staan in het teken van de voorbereiding op het WK, dat komende zomer plaatsvindt in AustraliΓ« en Nieuw-Zeeland. Op dat toernooi speelt Oranje tegen de Verenigde Staten, Vietman en de winnaar van de play-offs.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen