Spanje-trainer Luis Enrique gaat livestreamen tijdens WK in Qatar

15 november 2022, 14:31   Bijgewerkt: 4 december 2023, 23:40
Foto: © ProShots

De bondscoach van Spanje Luis Enrique staat er om bekend dat hij dingen graag op een andere manier aanpakt dan de rest. Voor het komende WK heeft hij wel een hele aparte manier van communiceren bedacht: hij gaat livestreamen om contact te houden met de fans.

Twitch, een streamingplatform voor voornamelijk gamers, wordt de plek waar Enrique gaat livestreamen tijdens het Wereldkampioenschap. In een tweet laat de oefenmeester weten wat zijn plannen zijn. "Het idee is simpel. Het helpt een directe band te creeeren met de fans die interesse hebben in informatie over de nationale ploeg", legt Enrique uit in de video.

Lees ookInnovatief: Luis Enrique coacht via walkie talkie op spelersrug

Het Twitch-account van de oud-trainer van onder meer Barcelona heeft op het moment van schrijven al 60.000 volgers. De video laat misschien nog wat de wensen over, maar voor de livestreams gaat Enrique investeren. "Het kan vanaf nu alleen nog maar beter worden. Het licht is nu niet heel goed en de microfoon is van derde klasse-niveau. Mijn gezicht is wat het is."

Spanje zit in een zware WK-poule met als eerste tegenstander Costa Rica, daarna komt de topper en tevens herhaling van de EK-finale van 2008 tegen Duitsland. De laatste groepswedstrijd van de Spanjaarden is tegen Japan. Mocht Spanje doorgaan dan nemen ze het in de achtste finales op tegen België, Kroatië, Marokko of Canada. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen