Van Boekel komt op WK voor het eerst in actie bij titelfavoriet

20 november 2022, 16:49

Pol van Boekel heeft als eerste Nederlandse arbiter een aanstelling gekregen op het WK in Qatar. De Limburger, die als VAR naar het emiraat is afgereisd, komt in actie bij het duel tussen titelfavoriet Argentinië en Saoedi-Arabië.

Van Boekel en Makkelie zijn de enige twee Nederlandse scheidsrechters die naar Qatar zijn afgereisd voor het eindtoernooi. Makkelie zal ook daadwerkelijk gaan fluiten, terwijl Van Boekel bij WK-wedstrijden zal gaan fungeren als videoscheidsrechter. 

Komende dinsdag komt Van Boekel voor het eerst in actie tijdens het duel tusse Argentinië en Saoedi-Arabië, terwijl Makkelie nog wacht op zijn eerste aanstelling. Van Boekel zal als VAR leiding gaan geven aan een team met drie andere videoscheidsrechters. Hij beschikt over twee assistenten en heeft in zijn team ook een VAR heeft die zich alleen maar zal bezighouden met buitenspelsituauties.

Lees ook: Makkelie debuteert op WK: "Natuurlijk willen we de finale fluiten"

Ook is er volgens de FIFA nog een stand-by AVAR in het leven geroepen. Die kan in actie als de verbinding tussen de arbiter van dienst en de VAR wegvalt. Daarmee is men op het WK in ieder geval optimaal voorbereid op onverwachte situaties tijdens wedstrijden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen