Gakpo maakt indruk in Duitsland: "Hij kan Bellingham vervangen"

14 december 2022, 16:05

De toekomst can Cody Gakpo ligt mogelijk in de Bundesliga. Volgens oud-voetballer Lothar Matthäus zou de aanvaller van PSV, die bij Oranje regelmatig als aanvallende middenvelder voor de dag kwam, namelijk een goede optie zijn voor Borussia Dortmund. In zijn column voor het Duitse sportblad BILD geeft Matthäus uitleg over de rol die hij voor Gakpo weggelegd ziet.

In Duitsland is er namelijk veel te doen over het mogelijke vertrek van Dortmund-revelatie Jude Bellingham, die al langer in de belangstelling staat van meerdere topteams uit de Premier League. De Engelse middenvelder, slechts negentien jaar, maakte ook op het WK een goede indruk bij zijn nationale ploeg en Dortmund lijkt dan ook rekening te houden met een vertrek. Matthäus heeft de oplossing voor Dortmund echter al gevonden, zo schrijft hij. "Er is een WK-revelatie waarmee Dortmund Bellingham zo zou kunnen vervangen en die is waarschijnlijk nog goedkoper ook. Ik heb het over de Nederlander Cody Gakpo van PSV Eindhoven."

Volgens de record-international van Duitsland zou Gakpo als aanvallende middenvelder goed uit de voeten kunnen in de Bundesliga. Matthäus schrijft dat Gakpo bij Oranje speelde "in een meer defensief georiënteerd Nederlands elftal, op de vooruitgeschoven linkshalfpositie." Ook over het scorend vermogen maakt de voormalig middenvelder zich geen zorgen. "Dat hij doeldreiging heeft is duidelijk: hij maakte drie goals op het WK", aldus Matthäus. 

Serieus prijskaartje Gakpo

Mocht Gakpo inderdaad in de komende transferperiode vertrekken, dan zal PSV hier naar alle waarschijnlijkheid goed aan verdienen. De 23-jarige aanvaller ligt tot de zomer van 2026 vast in Eindhoven en vanwege zijn prestaties op het WK in Qatar is er veel belangstelling voor zijn diensten. Volgens onder meer Voetbal International zou PSV daarom een bedrag van rond de vijftig miljoen euro verlangen voor de verkoop van Gakpo.

Lees ook: 'Borussia Dortmund is geïnteresseerd in twee Feyenoorders'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Net niet speler tegen goede clubs tegen kleine clubs is hij beter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen