Neymar gedenkt icoon in stijl: 'Pelé heeft alles veranderd'

29 december 2022, 21:33   Bijgewerkt: 29 december 2022, 23:42

Tussen de duizenden berichten die binnenstromen na het overlijden van Pelé valt de bijdrage van Neymar op. De aanvaller evenaarde zijn illustere landgenoot deze winter op het WK door met 77 doelpunten op gelijke hoogte te komen als topscorer aller tijden van de Braziliaanse ploeg. Op Instagram neemt hij met een mooie tekst afscheid van de 82-jarige Pelé. 

'Vóór Pelé was "10" slechts een getal', schrijft Neymar. 'Ik las die zin ergens op een bepaald moment in mijn leven. Maar die mooie zin is onvolledig', vervolgt hij. 'Ik zou zeggen dat voetbal vóór Pelé slechts een sport was. Pelé heeft alles veranderd. Hij maakte van voetbal kunst en entertainment. Hij gaf een stem aan de armen, aan zwarte mensen en vooral: zichtbaarheid aan Brazilië', schrijft Neymar. 'Voetbal en Brazilië hebben hun status verhoogd met dank aan de koning. Hij is weg, maar zijn magie zal blijven. Pelé is eeuwig!', sluit hij af. 

Gedurende het WK waarop Neymar qua doelpunten op gelijke hoogte kwam met Pelé werden de berichten over de afnemende gezondheid van de legende steeds verontrustender. De Braziliaanse probeerde hem een hart onder de riem te steken door voor het achtste finale-duel met Zuid-Korea een groot spandoek mee het veld op te nemen. 

Ook Kylian Mbappé, teamgenoot van Neymar bij Paris Saint-Germain, heeft inmiddels gereageerd op het overlijden van Pelé. Bij een foto waarop de topscorer van het WK in Qatar samen met de overleden Braziliaan te zien is schrijft de Fransman een korte tekst. 'De koning van het voetbal heeft ons verlaten maar zijn nalatenschap zal nooit worden vergeten. RIP KING'. 

Ook de derde superster van Paris Saint-Germain, Lionel Messi, heeft via Instagram gereageerd op het overlijden van Pelé. 'Rust in vrede, Pelé', schrijft hij alleen maar bij een drietal foto's van de Braziliaan. Op twee daarvan zijn beiden te zien, op de derde viert Pelé één van zijn vele treffers voor het Braziliaanse elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen