Van Gaal krijgt advies: "Ik zou Noppert meenemen naar het WK"

8 november 2022, 15:24

Als het aan Kees van Wonderen ligt, stapt Andries Noppert na dit weekend in het vliegtuig naar Qatar. De doelman van SC Heerenveen behoort tot de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor het WK en verdient volgens zijn coach een uitnodiging.

Van Wonderen geeft in de podcast van Omrop Fryslan aan dat de keuze voor Noppert een verstandige zou zijn. "Ik zou Andries meenemen. Het is bijzonder hoe hij zich nu laat zien." Afgelopen weekend hield Noppert opnieuw zijn doel schoon tegen Excelsior. Mede dankzij hem slikte zijn ploeg pas twaalf tegendoelpunten, evenveel als bijvoorbeeld Ajax en minder dan koploper PSV.

"Maar je hebt ook te maken met Justin Bijlow, die tegen Lazio het goed gedaan heeft", aldus Van Wonderen. Bijlow zat in tegenstelling tot Noppert tijdens de vorige interlandperiode niet bij de selectie. In totaal behoren er vijf doelmannen tot de voorselectie. Ook Remko Pasveer (Ajax), Jasper Cillessen (NEC) en Mark Flekken (SC Freiburg) hopen nog altijd op een aanbieding.

Onduidelijk is voor welke rol Noppert in beeld is. Van Gaal heeft diverse wetenschappelijke tests laten uitvoeren om te bekijken wie de beste Nederlandse penaltykiller is. Mogelijk gaat Noppert alleen mee naar Qatar voor de strafschoppenseries.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeker Pasveer moet thuisblijven !

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ah man ..alsjeblieft geen subtoppers naar t wk..ik vind dat louis al zo weinig te kiezen heeft

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Cil, Pasveer en Bijlow. Noppert en flekken laat je thuis

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het probleem is dat als een keeper 2 wedstrijden goed speelt, hij meteen gebombardeerd wordt tot de beste keeper en dat die dan in Oranje moet. Persoonlijk vind ik ervaring ook een grote rol spelen. En een echte topkeeper loopt er mijns inziens niet eens rond voor Oranje. Van Gaal heeft lastige keuzes denk ik.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen