De statistieken die het uitstekende seizoen van Barça onderstrepen

5 februari 2023, 12:45

Het zou zomaar kunnen dat FC Barcelona dit seizoen voor het eerst sinds 2019 kampioen van Spanje wordt. De ploeg van Xavi na de eerste seizoenshelft in elk geval uitstekend voor. Vanavond komt Sevilla op bezoek in Camp Nou. In samenwerking met Jack's blikt FCUpdate.nl vooruit op de wedstrijd.

De strijd om de Spaanse titel draait dit seizoen waarschijnlijk alleen tussen Barcelona en Real Madrid. De Catalanen staan exact halverwege het seizoen vijf punten voor op de aartsrivaal. Dat is niet de enige statistiek die de goede vorm van Barça onderstreept. De Catalanen scoren makkelijk (39 doelpunten in negentien wedstrijden), kregen nog maar zeven doelpunten om de oren en hebben in 2023 nog geen enkel punt laten liggen. 

Robert Lewandowski is bij zo'n beetje de helft van de doelpuntenproductie direct betrokken geweest. Zijn teller staat op veertien doelpunten en vijf assist. Daarmee is hij met afstand de MvP van de Spaanse competitie. Denk je dat hij vanavond tegen Sevilla scoort? Zet in en win 1.63 keer de inzet. Verwacht je dat de Poolse spits vanavond een keer niet scoort? De odd voor een doelpuntloze wedstrijd van Lewandowski staat op [a,http://fcupdate.nl/jacks,_blank,2.25].

Door het vertrek van Memphis Depay naar Atlético Madrid staat er met Frenkie de Jong nog maar één Nederlandse speler op de loonlijst bij Barcelona. Het maken van doelpunten is niet zijn specialiteit, maar ieder seizoen maar hij er wel een paar. In het huidige voetbaljaar staat de teller (in clubverband) op twee treffers, die hij beide in competitieverband maakt. Voor een doelpunt van De Jong tegen Sevilla staat een aantrekkelijke odd van 10.00.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen