Eerste finale met Manchester United lonkt voor Erik ten Hag

1 februari 2023, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 1 februari.

Nieuws

Nasleep Deadline Day

Een van de rumoerigste dagen in het jaar is weer voorbij. Het was dit jaar niet heel spectaculair, maar dat verschilde nog wel per topclub in Nederland. Zo had Ajax een rustige dag, maar dat kon je zeker niet van PSV zeggen. In Duitsland kregen Daley Blind en Noussair Mazraoui een concurrent erbij. Bayern München heeft zich versterkt met João Cancelo. Andere opvallende transfers zijn nog terug te lezen op onze website en de dag erna wordt er altijd nog wat stoom afgeblazen. 

Wedstrijden

RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles (20.00 uur)

Normaal gesproken een heuse degradatiekraker, maar niks is ditmaal minder waar. De inhaalwedstrijd kan voor RKC een stap richting de Europese play-offs betekenen. RKC staat bij een overwinning namelijk op een negende plek en die geeft uitzicht op de play-offs. Go Ahead Eagles kan bij een overwinning op gelijke hoogte komen met RKC. Voor Go Ahead Eagles kan het twee kanten opgaan. Ze kunnen aansluiten bij het linkerrijtje; of ze kunnen aansluiten bij de wat lagere ploegen.

Manchester United - Nottingham Forest (20.45 uur)

Vorige week stonden deze twee ploegen ook al tegenover elkaar in de halve finale van de League Cup. In de heenwedstrijd werd het 0-3 voor de ploeg van Erik ten Hag. Deze wedstrijd betekende ook de eerste goal voor Wout Weghorst. De spits uit Nederland zou dit graag een vervolg willen geven met nog een treffer. Als Manchester United deze wedstrijd weet door te komen, kan Ten Hag zich opmaken voor zijn eerste finale in Engeland.

Real Betis - FC Barcelona (21.00 uur)

FC Barcelona kan een goede stap vooruit zetten richting de Spaanse landstitel. De ploeg van Frenkie de Jong staat al vijf punten voor op nummer twee Real Madrid. Na een paar roerige jaren gaat het weer goed met FC Barcelona. Een titel is weer binnen handbereik, al is de weg daar naartoe nog lang. Ook in de uitwedstrijd tegen Real Betis zal FC Barcelona van goede huize moeten komen om de voorsprong op Real Madrid intact te houden. Tijdens de ontmoeting met Real Betis in het afgelopen seizoen moesten de Catalanen tot het gaatje gaan. Een doelpunt van Jordi Alba diep in de blessuretijd bezorgde hen uiteindelijk een 1-2 overwinning.

Wedstrijden

18.00 uur: Fiorentina - Torino, Ziggo Sport Tennis - live verslag van dit duel in de Coppa Italia

18.00 uur: RB Leipzig - 1899 Hoffenheim, Ziggo Sport - live verslag van dit duel in de DFB-Pokal

18:45 uur: KAS Eupen - KRC Genk, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van dit duel in de Jupiler Pro League

20.00 uur: RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles, ESPN - live verslag van dit duel in de Eredivisie

20.45 uur: FSV Mainz 05 - Bayern München, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van dit duel in de DFB-Pokal

21.00 uur: AS Roma - Cremonese, Ziggo Sport Tennis - live verslag van dit duel in de Coppa Italia

21.00 uur: Manchester United - Nottingham Forest, Viaplay - live verslag van dit duel in de EFL Cup

21.00 uur: Montpellier - Paris Saint-Germain, Ziggo Sport Racing - live verslag van dit duel in de Ligue 1

21.00 uur: Real Betis - FC Barcelona, Ziggo Sport/Ziggo Sport Select - live verslag van dit duel in de Primera Division

22.15 uur: Sporting Portugal - SC Braga, Ziggo Sport Docu - live verslag van dit duel in de Primeira Liga

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen