Elia (36) hangt schoenen aan de wilgen: "Werd als een kind behandeld"

19 februari 2023, 18:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Eljero Elia (36) is definitief profvoetballer af. De buitenspeler zat al sinds de zomer zonder club, maar had formeel zijn schoenen nog niet aan de wilgen gehangen. Dat is wel gebeurd en is zondagmiddag bij het ESPN-programma De Voetbalkantine ook wereldkundig gemaakt.

De aanvaller werd gevraagd naar zijn status als voetballer en gaf aan daar helemaal niet meer mee bezig te zijn. "Ik ben met van alles bezig, dus ik heb nog niet echt tijd gehad om het aan te kondigen. Maar dit is het moment dat heel Nederland weet dat ik ben gestopt met voetballen", bevestigde de dertigvoudig international Elia desgevraagd in het vraaggesprek.

"In mijn hoofd was ik allang gestopt. Ik vond het de laatste jaren niet meer leuk om te voetballen." Dat was al het geval in zijn laatste seizoen bij Istanbul Basaksehir en werd niet meer anders bij FC Utrecht en ADO Den Haag. "Ik heb van alles meegemaakt. Mijn dochter werd ziek, corona. Ik had geen zin meer om naar voetbal te gaan." Naast deze clubs diende Elia, die in zijn laatste periode bij ADO Den Haag een gescheurde enkelband opliep, voor FC Twente, Hamburger SV, Werder Bremen, Juventus, Southampton en Feyenoord.

Lees ookImposante carrière Eljero Elia lijkt in mineur te eindigen

Elia speelde bovendien dertig interlands voor het Nederlands elftal, waarin hij tweemaal scoorde. De laatste jaren kampte hij met verschillende fysieke problemen. Ook verloor hij het plezier in voetbal, naar eigen zeggen omdat hij door een van zijn laatste trainers 'als een kind' werd behandeld. Daarbij noemt hij geen namen, maar gezien zijn omschrijving zal dat vermoedelijk om René Hake gaan bij FC Utrecht, onder wie Elia al snel op een zijspoor belandde na het vertrek van John van den Brom. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen