Opmerkelijk: Oudste profvoetballer ter wereld maakt comeback in Europa

1 februari 2023, 15:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Transfer deadline day heeft wederom voor veel verrassingen gezorgd en één daarvan komt uit onverwachte hoek: Kazuyoshi Miura (55), de oudste profvoetballer ter wereld, keert terug in het Europees betaald voetbal. De spits heeft een contract getekend bij het Portugese Oliveirense.

Miura speelde in de jaren negentig (!) ook al in Europa. De ervaren spits kwam toen onder meer uit voor Dinamo Zagreb en het Italiaanse Genoa. Tussen de jaren 1992 en 2000 speelde Miura 84 interlands voor Japan, waarin hij 55 keer scoorde. Daarmee is hij nog steeds de topscorer aller tijden van Japan. 

Sinds 2005 was Miura weer in zijn geboorteland actief, waar hij voor verschillende clubs uit kwam. In zijn gehele carrière speelde de spits al 700 profduels, waarin hij 193 keer wist te scoren.

Momenteel staat hij nog onder contract bij Yokohoma FC, dat hem nu verhuurt aan Oliveirense. De Portugese club staat momenteel negende in de tweede divisie van Portugal. Yokohoma is eigenaar van de Onodera Group, dat op zijn beurt weer een groot aandeel heeft in Oliveirense. 

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen