Spaanse media zien een 'kinderachtige' De Jong tegen Almería

27 februari 2023, 12:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong kon volgens de Spaanse pers niet uitbinken in de wedstrijd tussen Almería en FC Barcelona, die resulteerde in een 1-0 nederlaag voor de Catalanen. Bij een overwinning was FC Barcelona nóg verder uitgelopen op Real Madrid, maar door de nederlaag blijft het verschil zeven punten.

Het Spaanse Sport beoordeelde de prestatie van De Jong met een vijf. Volgens het medium was het niet heel slecht, maar kon de middenvelder het verschil niet maken. "Stond aan de basis van het spel in de eerste helft, na de pauze aanvallender in een 4-3-3. In de tweede helft probeerde hij tussen de linies schade aan te richten en intensiteit te brengen, maar zonder het verschil te maken." El Mundo Deportivo noemt het spel van De Jong 'kinderachtig' en vond ook dat de middenvelder niet thuis gaf op het moment dat dit van hem werd verwacht. De verwachting zou ook wel hoger liggen door het gemis van Pedri. De mensen verwachten wat meer steekpasses en dribbels, maar die waren er niet te zien.

De Jong was zelf ook niet te spreken over het spel van de gehele ploeg. "We zijn erg teleurgesteld. We hadden de kans om met tien punten voorsprong te vertrekken. We hadden niet verwacht dat we hier zouden verliezen. Almería verdedigde heel goed, maar we moesten het beter doen," vertelt de Oranje-international in gesprek met El Mundo Deportivo. De Jong maakte wel duidelijk dat ze niet al bezig waren met de wedstrijd van donderdag tegen Real Madrid. "Nee. La Liga is een belangrijke competitie en elke wedstrijd is belangrijk. Het lukte gewoon niet. We moeten verbeteren en doorgaan."

Lees ook: Ongelooflijke blamage voor Barça in aanloop naar El Clásico

FC Barcelona beleefde een vervelende avond tegen de nummer negentien van Spanje. Iedereen verwachtte een gemakkelijke overwinning voor de Catalanen, maar met een aantal wisselingen in het elftal werd het een blamage. Donderdag zullen ze beterschap moeten tonen, want dan staat de eerste halve finale tegen Real Madrid in de Copa del Rey op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen