'Ajax ondervindt Franse concurrentie voor 'nieuwe Mohammed Kudus''

30 maart 2023, 14:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax houdt volgens Sports World Ghana de ontwikkelingen van Ernest Nuamah nauwlettend in de gaten. De negentienjarige buitenspeler zou in de Johan Cruijff ArenA beschouwd worden als mogelijk vervanger van Mohammed Kudus. Naast Ajax hebben ook Olympique Marseille, Stade Rennais en Lille OSC naar verluidt interesse.

Nuamah is een negentienjarige aanvaller die tot nu toe dezelfde weg heeft bewandeld als Kudus. De jonge Ghanees startte zijn carrière in eigen land bij de Right to Dream Academy en stapte vorig jaar over naar FC Nordsjaelland.

Artikel gaat verder onder video

In Deense dienst maakt Nuamah veel indruk. De teller staat dit seizoen op tien doelpunten en vier assists in 23 wedstrijden. Er zijn in de Superligaen slechts twee spelers die bij meer doelpunten direct betrokken waren: Nicolai Vallys (Brøndby IF/Silkeborg IF) en Patrick Mortensen (Aarhus GF).

Ajax deed in 2020 eerder zaken met Nordsjaelland en nam Kudus toen voor negen miljoen euro over. Die investering betaalt zich komende zomer mogelijk dubbel en dwars uit. Er is veel interesse voor Kudus, die de Amsterdammers zo'n 45 miljoen euro moet opleveren. Onder meer Manchester United en Borussia Dortmund zijn genoemd als mogelijke bestemmingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Yes, een feNOmeen ?

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Kom op ik ben 71 en nog steeds vergeleken met V Hanegem......Maar dan anders 🤣🤣🤣🤣

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Als alleen bovegenoemde clubs intresse hebben,als het waar is , dan zal het allemaal wel meevallen hoor, ik vindt Kudus ook helemaal geen geweldenaar 🤦‍♂️

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen