Rijkaard noemt enige manier waarop hij in de voetballerij zou kunnen terugkeren

10 maart 2023, 10:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frank Rijkaard ziet zichzelf eigenlijk maar op één manier terugkeren in de voetballerij en dan mag eigenlijk niemand het weten. De oud-speler van Ajax is al jaren niet meer actief als trainer of in een andere functie en vindt het eigenlijk ook helemaal niet erg om niks meer te doen in de sport.

Rijkaard is al jaren vrij duidelijk over een comeback in het voetbal. Hij ziet zichzelf eigenlijk niet terugkeren, maar een kleine opening is er wel. "Het moet zo zijn dat iemand die mij heel na aan het hart ligt, me vraagt om met hem te sparren. Maar dat zou ik dan achter de schermen doen en ik zou het liefst hebben dat niemand dat weet", vertelt de oud-bondscoach van Oranje in een interview met Helden. "Als iemand wat wil vragen, sta ik er open voor. Ik vertel graag op een open en eerlijke manier hoe ik dingen zie als daarnaar gevraagd wordt. Ik ga het niet opzoeken, dan moet iemand naar mij toe komen."

Lees ook: Ajax kan niet aan wens voldoen en krijgt vertrekwens te horen

De winnaar van de Champions League in 1995 met Ajax vindt zichzelf 'een vreemde eend in de bijt' en treedt niet graag meer op de voorgrond. "Ik heb het dan wel gered als voetballer, maar dat was helemaal niet zo vanzelfsprekend omdat ik best een gecompliceerd karakter heb. Ik hou niet zo van de spotlights. Ik heb er altijd moeite mee om in het midden van een zaal te staan, ik sta liever een beetje met mijn rug tegen de muur toe te kijken. Dat is wie ik ben. Ik voel me prima bij die rol in de luwte", geeft Rijkaard aan.

Analist in de kroeg

Daarom is een rol als analist op tv ook niet weggelegd voor Rijkaard. De Amsterdammer heeft niet de behoefte om zijn mening aan een groot publiek te verkondigen, maar hij kijkt wel graag naar voetbal en geeft zijn mening ook wel. "Ik ben trouwens best wel een analist, maar dat laat ik alleen blijken aan mijn vrienden als we in de kroeg zitten", vertelt Rijkaard. "Als ik Ajax heb zien voetballen, dan begin ik daarover met hen. Dan vliegen alle meningen in het rond. En ik haal dan vaak de wijze woorden van Johan (Cruijff, red.) er weer bij. Maar ik voel me niet geroepen om al die onzin die ik in de kroeg tegen mijn vrienden verkondig ook op tv uit te kramen. Wat ik hoor op tv vind ik sowieso een beetje kroegpraat allemaal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Frenk kom terug waar ze je nodig hebben !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen