Xavi deed tijdens WK verzoek aan transferdoelwit: 'Verleng je contract niet'

26 maart 2023, 19:32
Xavi deed tijdens WK verzoek aan transferdoelwit: 'Verleng je contract niet'

Barcelona heeft Dani Olmo verzocht om zijn contract bij RB Leipzig niet te verlengen, zo meldt Mundo Deportivo. De 24-jarige aanvallende middenvelder speelde in de jeugd van Barcelona, maar vertrok als zestienjarige.

Barcelona denkt al enkele jaren aan een terugkeer van de veelzijdige Olmo, die behalve als aanvallende middenvelder ook inzetbaar is op de flanken of in een meer controlerende rol. Afgelopen zomer deed voorzitter Joan Laporta nog een serieuze poging om de Spanjaard te strikken, maar Leipzig wilde niet meewerken aan een vertrek.

Gedurende het WK zou zijn zaakwaarnemer in Qatar een gesprek hebben gehad met vertegenwoordigers van Barcelona, onder wie Xavi. De trainer zou een bewonderaar zijn van Olmo. In het gesprek sprak Barcelona de wens uit dat Olmo zijn contract niet zou verlengen. Hij ligt momenteel vast tot de zomer van 2024.

Als de Spanjaard inderdaad niet bijtekent, kan hij wellicht tegen een gereduceerd tarief worden binnengehaald in de zomer. Op die manier zou Leipzig een transfervrij vertrek in 2024 afwenden. Olmo speelt sinds januari 2020 voor de club en kwam tot 112 officiële wedstrijden, waarin hij 20 doelpunten maakte en er 24 voorbereidde. Zaterdag speelde hij namens Spanje zijn dertigste interland (3-0 zege op Noorwegen).

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen