Feyenoord-aanhanger (32) weer op vrije voeten, maximale straf bekend

7 april 2023, 16:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het Openbaar Ministerie heeft bekendgemaakt dat de 32-jarige man die woensdag werd aangehouden in De Kuip officieel wordt verdacht van mishandeling van Ajacied Davy Klaassen. De man moet zich daarvoor verantwoorden bij de politierechter.

Nog tijdens het duel tussen Feyenoord en Ajax werd de man, woonachtig in het Zuid-Hollandse Roelofarendsveen, aangehouden door de politie. Inmiddels is hij weer op vrije voeten gesteld in afwachting van zijn proces, zo meldt het OM. Door zijn actie, waarbij Klaassen een hoofdwond opliep, werd het duel in de halve finale van de KNVB Beker een half uur stilgelegd.

Op mishandeling staat in Nederland een maximale gevangenisstraf van drie jaar of een geldboete van de vierde categorie, wat neerkomt op een bedrag van maximaal 22.500 euro. 

Artikel gaat verder onder video

Gebiedsverbod
Hoewel de verdachte het vervolg van zijn zaak in vrijheid mag afwachten, is hem wel een gebiedsverbod opgelegd. Dat houdt in dat hij niet in of rond álle Nederlandse stadions mag komen. Het verbod gaat twee uur vóór een wedstrijd in en loopt twee uur na het laatste fluitsignaal af.

Bedreiging
De verdachte wordt sinds het incident van woensdag online 'ernstig bedreigd', meldt het OM bovendien. 'Dit wordt actief gemonitord', schrijft het dan ook. 'Dat dit incident heftige emoties oproept is een feit, maar we wijzen erop dat het bedreigen van personen of voor eigen rechter spelen een strafbaar feit is', waarschuwt het OM.

FootballTransfers: Het uitblinkende PSV-target dat het beste bij Feyenoord past 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja dat ernstig bedreigen van deze zwakzinnige is natuurlijk superdom, want dat gaat straks onder het mom van "hij werd bedreigd en dat is ook al straf" van zijn daadwerkelijke straf worden afgetrokken. Overigens denk ik niet dat hij 3 jaar gaat krijgen, hoewel het wel terecht zou zijn. Plus een levenslang stadionverbod en wat ook leuk zou zijn: als 010-"supporter" persoonlijk excuses gaan maken bij Klaassen. Gewoon voor de ultieme afgang.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als ze dat gebiedsverbod een jaar of 40 aanhouden vind ik dat een prima straf. Dan ga je eindelijk een beetje richting de strafmaat in Engeland.

Snuiter
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij had die mafklapper bij PSV ook een stadionverbod. Daar schiet je niks mee op

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat denk ik ook niet. Dat houdt die debielen niet tegen. Dan moet je er al persé meldplicht bij doen.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat deze man ernstig bedreigd wordt is zn eigen rot schuld Als hij daadwerkelijk de dader is hoop ik dat ze hem serieus hard bitchslappen iedereen denkt dat alle feijenoorders zijn zoals deze idioot maar dat is niet zo iedereen in het stadion baalde van die domme actie .. Ik lees de afgelopen dagen alleen maar haat over Feijenoorders terwijl er toch echt maar 1 man verantwoordelijk was voor die aansteker. Als je zo tof bent ga hem dan opzoeken doe wat eraan dan.

MaxH
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij ben jij niet helemaal lekker. Of misschien wel met zo gek als deze dader. Trouwens, de media heeft duidelijk meegedaan aan het aanwijzen van de dader met woonplaats en werk. Ongelooflijk dat dit kan in Nederland, bananenland

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal prima dat ze weten wie het is zo zijn mensen in de toekomst gewaarschuwd dat dit niet kan.Net als al die zgn internet helden die mensen bedreigen en stoer doen. Als je bepaalde acties doet moet je ook reacties verwachten . Dus dit is terecht dat deze man bedreigd wordt had hij maar beter moeten nadenken . Niet stoer doen en daarna janken als er consequenties zijn.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Typische 010-aanhang reactie: situaties afzwakken of zelfs goedpraten, vingertje wijzen naar andere situaties / clubs / spelers... En dan dat domme taalgebruik:"bitchslappen"?? Is hij twaalf jaar of wat? "ga hem dan opzoeken" is gewoon oproepen tot geweld, zwakzinnige!

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

je bent best stoer altijd he zo anoniem ? door mensen zoals jou is bitchslappen uitgevonden stoer de internet voetbal expert uithangen feijenoorders uitschelden en dan naar bed. Sukkeltje ga goed leren lezen wat ik schrijf en kom niet hier de morele ridder spelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen