Man die rondging als Klaassen-belager onschuldig, daadwerkelijke verdachte wel opgepakt

6 april 2023, 16:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De fan die woensdagavond beschuldigd werd voor het incident met Davy Klaassen is niet de echte belager. De man kreeg online behoorlijk wat vervelende verwensingen en bedreigingen over zich heen, maar kon de wedstrijd gewoon uitkijken. Dat meldt politiewoordvoerster Lillian van Duijvenbode tegen De Telegraaf. De daadwerkelijke dader is daarentegen wel opgepakt. 

Klaassen werd in de 62ste minuut geraakt door een object dat vanuit de Feyenoord-tribune op het veld werd gegooid. Een 32-jarige man uit het Zuid-Hollandse Roelofarendsveen is daarvoor opgepakt. De politie bevestigt nadrukkelijk dat dit niet de persoon is die op social media rondging. Diezelfde onschuldige man kon de wedstrijd, zoals gezegd, gewoon uitkijken. Dit geldt niet voor de daadwerkelijke verdachte. De man uit Roelofarendsveen kon al vrij snel worden getraceerd en in de boeien worden geslagen door de politie. 

Artikel gaat verder onder video

Volgens Van Duijvenbode zit de verdachte nog vast en is het aan het Openbaar Ministerie of hij wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris die gaat beslissen of hij langer vast moet blijven zitten. 

23 aanhoudingen
Naast de man uit Roelofarendsveen waren er woensdagavond 23 andere arrestaties. Deze aanhoudingen werden verricht voor onder meer vuurwerk en mishandelingen, maar ook voor discriminatie en belediging. Voorafgaand aan De Klassieker klonken er antisemitische leuzen waar de politie ook nog onderzoek naar gaat doen.

FootballTransfers:  De perfecte opvolger van Kvaratskhelia bij Napoli speelt voor Ajax 

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen