'PEC Zwolle-hooligans in bivakmutsen mishandelen Eindhovense kinderen'

8 april 2023, 16:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Een groep Eindhovense kinderen is vrijdagavond mishandeld door supporters van PEC Zwolle, zo meldt Omroep Brabant. De mishandeling vond plaats na de wedstrijd tussen FC Eindhoven en PEC Zwolle (4-2) in de Keuken Kampioen Divisie.

Een groep van ongeveer veertig teleurgestelde, in bivakmutsen gehulde PEC-supporters zou na de wedstrijd de confrontatie met de politie hebben gezocht. Tien à vijftien daarvan vervolgden hun tocht naar een nabijgelegen hockeyveld. Daar was een groep kinderen van vijftien à zestien jaar aan het voetballen

Artikel gaat verder onder video

Volgens de politie werden de kinderen bedreigd en zijn er klappen uitgedeeld. Een van de kinderen zou gewond zijn geraakt aan het gezicht. De politie werd belaagd met stenen, straatmeubilair en volle blikken bier, waarna de agenten klappen uitdeelden met de wapenstok. Bovendien werd een supporter in zijn been gebeten door een politiehond.

Er is een supporter aangehouden, maar de politie wil meer verantwoordelijken opsporen. De ouders van de mishandelde kinderen hebben aangifte gedaan. "Ze waren duidelijk op oorlogspad, want ze droegen bivakmutsen en sommige hadden een stalen stang bij zich. Een van de kinderen is daarmee in zijn nek geslagen", zegt een boze moeder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo dat is dan ons geweldig land. Een stel boeven met bivakmutsen op gaan jonge kinderen met stalen pijpen te lijf omdat ze verloren hebben. Wat gebeurt er, De politie neemt ze mee aan het handje de bus in en mogen ongestraft naar huis. Waar slaat dit nu toch op. In dit land mag je voortaan geweld gebruiken zonder dat de politie ze arresteert, Dat is dan onze nationale trots. Oppakken die gasten en weken de cel in en dan naar een strafkamp. Laat ze maar pezen tot ze er bij neervallen zodat ze inzien wat ze fout hebben gedaan. AL dat slap gedoe hier in dit land maakt het alleen erger en erger. De zweep erover als ze niet hard zat werken dat is hun verdiende loon anders leren ze het nooit af.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen