Strijdbare Heitinga eist reactie Ajax in bekerfinale: 'Over-mijn-lijk-mentaliteit'

28 april 2023, 14:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax-trainer John Heitinga beseft dat zijn elftal zondag uit een ander vaatje moet tappen wil het in de bekerfinale tegen PSV een kans maken om het seizoen toch nog met een prijs af te sluiten. Ten opzichte van het verloren competitieduel in Eindhoven (3-0) van vorige week eist hij dan ook een 'over-mijn-lijk-mentaliteit' van zijn elftal. 

Dat zei Heitinga vrijdag tijdens de persconferentie waarin vooruit werd geblikt op het duel in De Kuip. De Ajax-coach werd gevraagd naar de vele doelpunten uit voorzetten, liefst dertien tot nu toe, die zijn ploeg dit seizoen al tegen kreeg. "Het belangrijkste is dat we de voorzetten eruit halen", sprak de oud-verdediger. "Maar bij die goal die we tegen krijgen staan het twee tegen één in het centrum. Natuurlijk is Luuk (de Jong, red.) één van de beste koppers in Europa, maar we moeten beter staan. Die over-mijn-lijk-mentaliteit moet je hebben, dat je koste wat kost doelpunten wil voorkomen."

Artikel gaat verder onder video

De openingstreffer van De Jong was in de ogen van Heitinga dan ook cruciaal in Eindhoven. "Dat was bepalend voor het duel", meende de coach zelfs. "Na die goal gaan zij temporiseren en het tempo uit de wedstrijd halen", analyseerde hij het spelbeeld na de 1-0 van PSV. "Dat is het belang geweest van die goal", benadrukte Heitinga dan ook. 

Ten opzichte van de verloren competitiewedstrijd keert in ieder geval Edson Álvarez, geschorst in Eindhoven, terug in het elftal. "Hij is heel belangrijk voor ons", analyseerde de eveneens aangeschoven aanvoerder Dusan Tadic. "Hij geeft karakter en mentaliteit aan de ploeg en is een van de leiders. We hebben hem afgelopen week absoluut gemist, hij kan ons zondag gelukkig weer helpen", aldus de Serviër. 

Het meespelen van de geblesseerden Mohammed Kudus en Devyne Rensch is daarentegen nog altijd onzeker. "Ze hebben vandaag (vrijdag, red.) deels meegetraind", legde Heitinga uit. "We zullen nu hun reacties moeten afwachten. Maar ze staan weer op het veld, dat is een plus."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BollaReus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Natuurlijk, zo hoort het. Er moet met gif PSV te worden bestreden. Dit PSV is geen ManU of Hoffenheim. De Beker is geen topprijs, maar het wordt tijd voor Payback time. Ook de 2e plek is nog zeker haalbaar. Ook voor PSV is de Beker een prijs. Hup Ajax.

Omar de Wijze
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ahhh nu is het ineens een prijs, nu ze met lege handen staan...............

BollaReus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lege handen ? 3e of 4e plek is toch ook een goed einde van het seizoen voor een ploeg dat door interne misère: Schreuder, Overmars, Onana, sinds 3 maanden een nieuwe onervaren coach, blessures, schorsingen enz. Waar was PSV destijds onder Van Bommel ? Waar gaat Groningen nu heen ? Waar was Feyenoord de afgelopen seizoenen ? Het kan iedere ploeg overkomen zie: Bayern, Barca, Real, Chelsea, ManU, Benfica. Ik weet bijna zeker dat de Beker naar Amsterdam gaat en in het komende seizoen er weer een topploeg in de Arena staat.

Performance
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ach, een kinderhand is snel gevuld😁😀😀

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gold dat niet voor 010. Conferensje met 2-0 door Jose weg gespeeld. Recent nog in Olympico voetbal les van Spinazie en Dybolle moeten krijgen ? Eerst daden dan woorden.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leuk geroep voor de buhne

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tuurlijk moet je die mentaliteit hebben, maar als Alvarez dat iets te nadrukkelijk meeneemt het veld in haalt hij het einde van de wedstrijd niet. Ik zie niet hoe Ajax het veel beter gaat doen dan ze gedaan hebben in Eindhoven.

BollaReus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met meer gif en gretigheid.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aha, nu begrijp ik wat er ontbrak in de met 3-0 verloren competitiewedstrijd tegen PSV in Eindhoven ! Gif, karakter en een over-mijn-lijk-mentaliteit. Niet in A'dam achterlaten hoor jongens !

Performance
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax ;welkom in de Kuip, alleen als wij zien dat PSV het onderspit gaan delven grijpen wij in, op wat voor manier blijft een verrassing, jullie hebben onze bekerwedstrijd waar wij de bovenliggende partij waren ontregeld en verziekt gezien jullie in de gaten hadden dat je het voetballend nooit kon winnen, Ajax zal 2023 seizoen eindigen zonder prijzen, wij gunnen Ajax zelfs deze troostprijs niet, hoop en denk dat PSV jullie helemaal aan gort speelt

BollaReus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar Performance, hoort niet Feyenoord in de finale te staan ? Waarom eigenlijk niet ? Feyenoord en de Beker zijn toch met elkaar getrouwd ?

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Performance Nog niet eens kampioen en nu al veel lullen. Eerst flink poetsen en dan seizoenen achter elkaar dan verder praten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen