Van der Sar legt uit waarom Mislintat opvolger Overmars is

11 april 2023, 10:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft de komst van Sven Mislintat officieel aangekondigd. De Duitser tekent een contract tot en met 2026 in de Johan Cruijf Arena. Hij wordt actief onder de term 'directeur voetbalzaken' en treedt daarmee officieel in de voetsporen van zijn voorvanger Marc Overmars. Tot dusver werden diens taken ingevuld door de vertrokken Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar.

Edwin van der Sar geeft tekst en uitleg in het persbericht dat Ajax dinsdagochtend de wereld instuurt. "Het is goed voor Ajax dat we deze belangrijke positie hebben kunnen invullen met een internationaal ervaren voetbaldirecteur die al snel kan beginnen", licht de algemeen directeur de keuze toe. "Aan de zoektocht naar de juiste persoon is een zorgvuldig proces voorafgegaan. We zochten iemand die voor aanvallend en aantrekkelijk voetbal staat, een internationaal netwerk heeft en oog heeft voor zowel scouting als ontwikkeling en doorgroei van eigen jeugd."

Artikel gaat verder onder video

"Sven voldoet aan het profiel en hij maakte vanaf de eerste gesprekken in februari een hele goede indruk op ons", vervolgt Van der Sar. "Daarbij komt dat hij een manier van werken heeft die past bij deze tijd. Ik ben ervan overtuigd dat hij een belangrijke bijdrage gaat leveren aan nieuwe successen van Ajax.”

FootballTransfers: Ajax moet vrezen voor leegloop: acht (!) spelers staan voor een vertrek 

Met een driejarig contract geeft Ajax aan vertrouwen te hebben in de Duitser, naar wie werd geschakeld na de afzegging van Liverpools Julian Ward. Met Mislintat, Jan van Halst, Maurits Hendriks en Pier Eringa zijn alle belangrijke technische functies in de Johan Cruijff Arena weer ingevuld. De Duitser kijkt zelf ook uit naar zijn periode in Amsterdam.  

"Sinds Edwin mij in februari belde met de vraag of ik geïnteresseerd was om directeur voetbalzaken te worden, stopte ik de gesprekken met andere partijen", aldus Mislintat. "Ik ben geboren en getogen in Dortmund en opgegroeid in de schaduw van grote, traditionele clubs. Sinds mijn jeugd zie ik Ajax als een van de meest iconische voetbalclubs in de wereld. Het is een grote eer om directeur voetbalzaken van Ajax te worden en ik zie het als mijn plicht om de club zo goed mogelijk te dienen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik mag hopen dat deze man alle zeur- en afzeikanalisten in de voetbalprogramma's de mond snoert.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Totaal geen zelfreflectie.

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Daarbij komt dat hij een manier van werken heeft die past bij deze tijd". Dan vraag ik me wat dat dan is, van Overmars is mij bekend dat hij niks documenteerde en niks deelde met het bedrijf Ajax. Mislintat werkt wel in de cloud met gedeelde documenten?

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We zullen het gaan zien bij 020. Als opperhoofd van der Sar er vierkant achter staat dan moet het goed komen toch? Nu nog een goeie kapper voor hem zien te vinden in 020 en hij kan beginnen.... ;-)

BollaReus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We zullen het zien. Uiteindelijk zijn de spelers die het lot, de toekomst van en het perspectief voor Ajax moeten gaan bepalen. Ik vind wel dat de periode halfzacht (Daley Blind, Brobbey) nu gaat veranderen en dat er met hardere hand beleid voor in de plaats komt. Ajax blijft in Nederland en voor de ED de best presterende club al wil door jaloezie en nijd en eigen tekortkomingen van de concurrenten niet worden erkend. Ook buiten Nederland is Ajax de enige Nederlandse club van importantie.

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor een deel eens met je laatste zinnen. Dat Ajax de grootste is, is een feit. Ik vraag me namelijk af of Feyenoord ooit de Ligt - de Jong - Anthony achtige bedragen gaat krijgen. Daarvoor is de naam niet goed genoeg en de follow-up van Feyenoorders in de volgende hogere competitie helaas niet altijd een succes gebleken. De laatste die ik zo uit mn hoofd kan bedenken is Stefan de Vrij die het nog tot beste speler van de Serie A wist te schoppen bij Inter. Ben het alleen niet helemaal eens met: 'Ook buiten Nederland is Ajax de enige Nederlandse club van importantie.' Ik weet niet precies waar je hiermee bedoel, maar de prestaties van alle Nederlandse clubs in Europa doen er wel degelijk toe. Dit telt gewoon volledig mee voor de coëfficiënten. Daarnaast is het ook zo dat niet iedereen via Ajax de internationale top betreedt (zie bv Virgil van Dijk en Memphis).

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen