Van Nistelrooij reageert geprikkeld na vraag over mogelijke zege op Ajax: "Is dat zo?"

16 april 2023, 19:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Voor het overgrote deel van de Nederlandse voetballiefhebbers is Feyenoord al de kampioen van Nederland dit seizoen. Maar de strijd om plek twee, tussen PSV en Ajax, ligt helemaal open. PSV is bezig met een goede reeks maar op de vraag of die nog wat waard is als de Eindhovenaren verliezen van de Amsterdammers volgende week reageert PSV-trainer Ruud van Nistelrooij geprikkeld.

"Is dat zo?", zegt de legendarische spits op de persconferentie. "Als je die negen wedstrijden niet had gewonnen, waar had je dan gestaan? Als je negen keer niet wint, kom je iets anders uit bij deze wedstrijd dan als je negen keer wint." Wat het eindstation is voor de PSV-trein en of er misschien nog wel een landstitel in zit? "Wij gaan nog steeds voor het allerhoogste. Ik denk niet stap voor stap. Theoretisch kan het nog steeds", reageert hij kortaf. 

Artikel gaat verder onder video

De oefenmeester kan maar moeilijk accepteren dat de titelstrijd gestreden is en dat zijn mannen daarnaast nog hard moeten knokken voor een eventuele tweede plek. De Eindhovenaren staan in punten gelijk met Amsterdammers, maar Ajax heeft een beter doelsaldo.

Volgende week komt Ajax op bezoek in Eindhoven. Een bijna allesbepalende wedstrijd in de strijd om plek twee en dus een plek in de kwalificatie van de Champions League. AZ is als een dief in de nacht ook nog aan het loeren op plek drie, met als slachtoffer de verliezer van de topper volgende week. De Alkmaarders gaan hebben dit weekend gewonnen van Fortuna Sittard en zullen met glazige ogen kijken naar het duel van volgende week tussen de twee meest succesvolle clubs van ons land. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BollaReus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ooh het wordt voor Ajax een makkie volgende week. Ajax gaat van PSV winnen. In dit PSV-voetbal zit geen spel: gatenkaas, veel persoonlijke duels verliezen, doelpunten op een presenteerblaadje gekregen en wel zodanig dat zelfs een Jozefzoon zij er in kon koppen en/of schieten. Met dit niveau voetbal zal PSV zelfs van een Oberliga club dik verliezen. Kijk Feyenoord is dit seizoen gewoon de sterkste klaar. Feyenoord kampioen, Ajax 2e, PSV of AZ 3e.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee ajax is goed. Wordt gewoon spannend om plek 2

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

010 is de sterkste omdat die andere 2 het door allerlei omstandigheden niet op de rit hebben. Dat lijkt me duidelijk.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slechte winnaar,slechte verliezer . Zielig die ajacieden

BollaReus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oh gtsb geniet er nu maar van je Feyenoord, kan nog. Komend seizoen zullen situaties weer anders worden. Nee Ajax is op dit moment niet goed, zie mijn reactie elders, toch heeft Ajax nog alles in eigen hand, net als PSV, misschien ook AZ.

BollaReus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, je overdrijft met "zielig die Ajacieden", ga nu niet al meteen arrogant worden. Laat je cluppie maar in de komende maanden zien wat ze Europees (kunnen) doen. Feyenoord is nu pas na lange lange lange tijd kampioen, helaas uit de Beker, stelt nog niks voor dus.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen