'Berghuis was echt niet gefrustreerd over deze middag. Absoluut niet: hij glimlachte zelfs nog'

30 mei 2023, 14:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De lezing van het management van Steven Berghuis dat de Ajax-speler continu uitgescholden werd buiten de Grolsch Veste, klopt niet helemaal. TC Tubantia-journalist Leon ten Voorde gaf tekst en uitleg over het bericht dat hij in eerste instantie tikte over de aanleiding van de tik en blijft achter zijn reconstructie staan. In de podcast De Ballen Verstand blikt hij terug op de situatie.

De regionale krant kwam namelijk als eerste met het bericht naar buiten dat Brian Brobbey racistisch zou zijn bejegend en dat Berghuis daarop aansloeg. "Ik heb veel Twente-fans op mijn dak gehad, omdat het een anonieme getuige was. Ik wil wel vertellen hoe het is gegaan, want ik stond er zelf niet bij, maar stond om de hoek samen met Tijmen van Wissing (RTV Oost). Wij hadden geen belang bij de persconferentie van Ajax die op dat moment bezig was en waar alle andere journalisten waren", vertelt Ten Voorde.

Artikel gaat verder onder video

"We konden het gejoel richting de Ajax-spelers meekrijgen. Maar Tadic en Berghuis hebben gewoon handtekening staan uitdelen. Berghuis komt uit de opleiding van FC Twente en daar heb ik nog een praatje meemgemaakt. Hij was echt niet gefrustreerd over deze middag. Absoluut niet: hij glimlachte nog. Hij gaf nog aan dat deze middag het seizoen van Ajax heel mooi samenvatte, maar hij was niet gefrustreerd of chagrijnig", aldus Ten Voorde. Een paar minuten later ging het echter toch mis. "Maar het was niet zo dat hij vol irritatie of frustratie zat."

Lees ook: Brobbey komt met reactie op Instagram na vuistslag van Berghuis

Anonieme getuige
Ten Voorde werd benaderd door een anonieme getuige, die het voorval samen met zijn zoontje zag gebeuren. "De eerste de beste anonieme getuige die ik niet ken, zou ik nooit zo opvoeren. Maar voor deze persoon steek ik mijn hand in het vuur. Die ken ik. We hebben er heel veel contact over gehad en hij zegt: 'ik weet het zeker'. Hij heeft er geen belang bij om te liegen." Dat Brobbey op de beelden niet te zien is, hoeft niet te betekenen dat het onjuist is. Mogelijk is de spits even daarvoor nog voor in de bus gestapt.

Waarom het management van Berghuis met een andere verklaring komt dan de getuige van de Twentse ochtendkrant, durft Ten Voorde niet te zeggen. "Misschien ook interpretatie. Wellicht is Brobbey al ingestapt voorin en heeft Berghuis zich daarna ook nog laten opfokken of provoceren", stelt de journalist, die nog altijd achter zijn berichtgeving staat dat het racistische richting Brobbey ook geroepen is.

Lees ook: Management van Berghuis komt met heel andere verklaring na vuistslag

De actie van Berghuis was volgens Ten Voorde 'uitermate onhandig en onprofessioneel'. "Maar het is misschien een optelsom van." Ook de fans van FC Twente moeten in de spiegel kijken. "Het is een geweldige middag. Het afscheid van Wout Brama. De zege op Ajax. Dertigduizend man in het stadion. Lekker weer", somde hij op over het waarom zo opmerkelijk is dat de spelers van Ajax desondanks geprovoceerd moesten worden na het onderlinge duel. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Omdat die ajaxspelers zelf ook constant provoceren .

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dus ik mag ook elke PSV/Feyenoord fan verbaal aanvallen want die provoceren toch ook? Of gelden er dan andere regels

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je het niet snapt reageer dan niet joh .. Schelden is niet goed ,maar wat berghuis deed ook niet . Berghuis geeft aan dat het schelden een soort van excuses is voor zijn actie . Maar als jij op het veld je gedraagt zoals de ajaxspelers lok je het schelden . Maar goed dat is de club ajax . Ze doen van alles maar gaan janken als er tegen reactie is

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

niet gefrustreerd over deze dag?? nee over het hele jaar!! en vooral toen ze thuis tegen Feyenoord verloren! opgefokt manneke!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het hele seizoen doen ze niks anders dan de tegensyander uit te lokken om ze uit hun spel te lokken . Liggen ,tijdrekken,aanstellen etcetc . Omdat ze voetballend niks zijn . Zelfs het publiek van de tegenstander ophitsen schuwen ze niet . Maar zoals zo vaak bij de club ajax het uitlokken niet in beeld of geen verdere aandacht . De tegenreactie wordt volop belicht . En zo gedraait dat ze weer het slachtoffer zijn . Beiden zijn verkeerd zowel schelden als slaan . Maar belicht het allebei en niet een ding

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen