‘Joey Veerman is de speler die Ajax mist op het middenveld’

2 mei 2023, 11:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De stap van Joey Veerman naar PSV bracht hoge verwachtingen met zich mee, maar die verwachtingen heeft hij allemaal waargemaakt. De Volendamse middenvelder was in de bekerfinale - opnieuw - de grote man bij de Eindhovenaren, in de FCUpdate Podcast kwam hij als enige PSV-er in het rijtje van Tops te staan in de wekelijkse rubriek Tops en Flops. 

"Hij was wéér de beste van het veld", aldus host van de podcast Stan Timmerman. Thijs Meijaard, redacteur van FCUpdate, keek de finale ook en schoof aan bij de podcast. "Veerman was vorige week ook al heel goed (in Eindhoven tegen Ajax, red.). En Koeman zat op de tribune. Veerman is eigenlijk de speler die Ajax nu mist op het middenveld", concludeert Thijs. 

Artikel gaat verder onder video

Veerman heeft dit seizoen inmiddels negen keer gescoord en fungeerde dertien keer als aangever voor een teamgenoot. In de bekerfinale heeft hij dan geen assist of treffer mogen bijschrijven, maar belangrijk was hij wel. "Hij stak er met kop en schouders bovenuit op het hele veld. Iedereen was eigenlijk heel slordig en onrustig aan de bal, hij hield altijd het overzicht en durfde ook risico te nemen met zijn passes. Het was bij vlagen een genot om naar te kijken", is Thijs lovend over de geboren Volendammer. 

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Roeldijkstra
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die veerman is niet de oplossing voor ajax omdat hij alleen de bal naar voren wilt spelen. Maar hij mist toch de nodige creativiteit. Ziyech of een ericksen passen veel beter in het ajax systeem. Daar kan ajax zich beter op richten.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Joey Veerman is de speler die Ajax mist op het middenveld’@ Wat een rare titel. Ik denk dat Ajax Veerman niet nodig heeft, want Ajax komt wel met een nieuwe speler op het middenveld. Veerman in de Ajax-selectie is geen gezicht. Simons wel, hij is meer dan welkom bij Ajax. Nee laat Veerman maar zich verder ontwikkelen bij PSV. Veerman heeft wel een goede pass en trap, maar hij onder druk en weinig ruimte is een gewone speler. PSV met Veerman is toch maar blijven hangen op de 2e plek en door Sevilla afgedroogd. Ik zie graag Sugawara en Kerkez naar Ajax gaan en/of Manhoef en Van Ewijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen