BVB komt met eerste bod op Álvarez: 'Als dit bedrag klopt, is het de deal van de eeuw'

24 juni 2023, 21:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Borussia Dortmund bereidt een eerste bod op Edson Álvarez voor, zo meldt journalist Florian Plettenberg van GOAL. Het is nog de vraag wanneer het bod precies wordt ingediend; momenteel is er slechts 'vrijblijvend contact' met Ajax. Toch denkt Plettenberg te weten voor welk bedrag een deal gesloten kan worden.

Waar BILD eerder schreef dat Ajax 45 miljoen euro verlangt, stelt Plettenberg dat 'een akkoord wordt verwacht rond de 40 miljoen euro plus bonussen'. Daarmee zou de totale transfersom dus hoger kunnen uitvallen dan 40 miljoen. Het Twitter-account The European Lad, een van de bekendste Ajax-fanaccounts, spreekt van 'de deal van de eeuw' als het inderdaad gaat om 40 miljoen plus bonussen.

Artikel gaat verder onder video

Ajax heeft 'geen haast' om akkoord te gaan met een bod, terwijl Álvarez zelf nog 'laatste details' met afronden met zijn mogelijke nieuwe werkgever in Duitsland. Er ligt een contract tot medio 2028 te wachten op de 25-jarige middenvelder. Álvarez heeft wel oren naar een transfer naar Duitsland, waar hij een veelvoud van zijn salaris in Amsterdam kan verdienen. Daarnaast lonkt natuurlijk ook de sportieve uitdaging in de Bundesliga en de Champions League.

De 25-jarige Álvarez heeft een contract tot medio 2025 bij Ajax. Hij was dit seizoen goed voor 44 officiële wedstrijden; in totaal speelde hij 147 officiële duels sinds hij in 2019 voor 15 miljoen euro overkwam van Club América.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deal van de eeuw? 40 miljoen lijkt me een heel normaal bedrag voor een speler als Alvarez. Er zijn een aantal dingen die hij goed kan, maar ook aardig wat dingen waar hij matig tot slecht in is.

Jayde
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weer te weinig, net als bij Timber. Als houthakker Sangare 37,5 (!!!) moet kosten, moet Alvarez minimaal 50 kosten. En Timber 65.

DoekeDokkuma19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sangare is beter dan Alvarez,die kan nog een beetje voetballen,Alvarez kan alleen maar om zich heen schoppen!

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wanneer heb je Sangare zien voetballen dan? Ze zijn beide goed in hun functie, denk wel gelijkwaardig. Vind het overigens een mooi bedrag 40/45 miljoen.

robinson
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

DoekeDokkuma. U kunt maar beter aan de Beerenburg blijven.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met timber de laatste spelers waar ze nog flink op cashen . Verder is het echt lachwekkend dat clubs deze bedragen betalen voor dit soort spelers . Sangaré ,Alvarez het is toch voetballend dramatisch

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen