Driessen haalt uit naar Mislintat: 'Hij trok er zelfs een vies gezicht bij'

2 juni 2023, 07:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Valentijn Driessen vindt dat Sven Mislintat bij het bekendmaken van het nieuws rond John Heitinga 'grossierde in huichelarij'. De directeur voetbalzaken van Ajax legde de vinger op de zere plek door te stellen dat de Amsterdammers onder leiding van de oud-verdediger bijna geen enkele topwedstrijd wonnen, wat samen met de Europese uitschakeling tegen Union Berlin zwaarder woog dan de reeks van zeven overwinningen op een rij in de Eredivisie.

"Tot zover de oprechte Mislintat", schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf. "Verder grossierde de Duitser bij het afserveren van Heitinga in huichelarij. Hij was hem dankbaar, zette hem neer als een grote persoonlijkheid, iemand met de karaktereigenschappen van een hoofdcoach, die hij in de Ajax-omgeving wil houden. Om tegelijkertijd te stellen dat hoofdtrainer zijn de volgende stap moet worden voor Heitinga. Dat is moeilijk verenigbaar. Na het mislukte avontuur verdiende Heitinga het niet om het graf in geprezen te worden."

Artikel gaat verder onder video

Volgens Driessen heeft Mislintat samen met Maurits Hendriks en Jan van Halst het laatste restje Ajax-dna uit de top van de club weggesneden. "Opgeruimd staat netjes. Heitinga als assistent van de nieuwe trainer zoals in zijn contract staat? Mislintat trok er zelfs een vies gezicht bij", aldus Driessen, die stelt dat Klaas-Jan Huntelaar (hij verlengde woensdag zijn contract als technisch manager) door de top tot krullenjongen is gedegradeerd. "Zo hebben Mislintat, Hendriks en Van Halst de handen vrij. Zij kunnen ongestoord een nieuwe trainer met diens eigen staf samenstellen met daarbij één of twee excuus-Ajacieden op onbeduidende posities."

Driessen stelt dat alles is bekokstoofd door mensen zonder Ajax-verleden in de directe en met instemming van een rvc 'zonder Ajax-dna'. "En op wat gebaseerd? Op Van Halst, de man van twaalf beroepen en dertien ongelukken in de voetballerij, op de hockeyer Hendriks en op de scout Mislintat. Degene die vindt dat Heitinga en Huntelaar ervaring moeten opdoen en zelf slechts 3,5 jaar als technisch directeur heeft gefunctioneerd bij VfB Stuttgart."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien Driessen als persvoorlichter? Past er mooi tussen.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Berichten over Ajax gaan de laatste tijd echte alle kanten op. Van der Sar wordt de grond ingepraat omdat hij zoveel niet goed heeft gedaan als directeur. Heitinga omdat hij Ajax niet op de rit heeft gekregen. Maar wanneer ze beide vertrekken bij Ajax komt er een stormvloed aan kritiek dat er geen Ajax DNA meer bij Ajax zit. Tja.. wat wil je nu? Mensen met Ajax DNA, voornamelijk ex spelers met geen enkele bestuurlijke of trainers ervaring op enig niveau of vernieuwing met mensen die zich reeds bewezen hebben in hun vakgebied? Wat had Mislintat dan moeten zeggen in plaats van een afscheid met complimenten? Had hij Heitinga moeten afbranden? Hij heeft een poging gedaan voor een waardig afscheid. Wat heel moeilijk is als je iemand wegstuurt.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat sites deze man nog quoten. Valentijn is niet meer dan de Yvonne Coldeweijer van de voetbalpers. Hij is er echt alleen op uit om mensen kapot te maken en dat is niet meer dan walgelijk te noemen.

thetruth
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Inderdaad, haal die doortrapte vuilik, van de site. Dit gaat nergens meer over, alleen mensen beschadigen, dat is zijn passie. Journalistiek is proberen de waarheid te achterhalen. Deze satan kent zijn vak niet en is niet meer als het schoothondje van Derksen en v/d Gijp.

Rob1962
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij Ajax telt maar 1 ding en dat is status je staat boven de anderen , maar je bent eigenlijk nog te klein om zelfstandig je glaasje yogidrink op te drinken en dat bij Ajax iedereen opstapt werd tijd maar om nou een stel kneuzen aan te trekken vind ik alleen maar mooi , ik hoop dat het een nog slechter jaar word voor ze dan afgelopen seizoen, dan worden ze misschien wakker en beseffen ze dat ze niet meer zijn dan een hoop stront !

robinson
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

rob 1962 Deze reaktie kan niet schandelijker.

larsko
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wordt steeds senieler die Driessen...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen