Maurice Steijn polst PSV'er voor overgang naar Ajax, ook AZ heeft interesse

16 juni 2023, 16:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De kersverse Ajax-trainer Maurice Steijn heeft zijn eerste beoogde aanwinst gepolst voor een overgang naar Amsterdam. Het gaat om verdediger Shurandy Sambo (21), eigendom van PSV maar afgelopen seizoen door de Eindhovenaren verhuurd aan het Sparta Rotterdam van Steijn. Daarnaast zouden ook AZ, Bournemouth en Stade Rennais de rechtsback op de korrel hebben.

Dat onthult FCUpdate-journalist Mounir Boualin. Sambo heeft bij PSV nog een contract tot medio 2024. Afgelopen seizoen maakte hij een prima indruk in de stuntploeg van Steijn, die tegen alle verwachtingen in als zesde eindigde in de Eredivisie en in de playoffs naast Europees voetbal greep. Sambo kwam dertig keer in actie voor Sparta en scoorde daarin twee keer.

Artikel gaat verder onder video

Steijn zou Sambo persoonlijk 'voorzichtig hebben gepolst' over een overgang naar de Johan Cruijff Arena, weet Boualin te melden. Om een deal mogelijk te maken zou Ajax dus wel met Sambo's werkgever PSV om de tafel moeten. De Eindhovenaren zullen er niet om staan te springen om de concurrent uit Amsterdam sterker te maken, maar willen vermoedelijk ook voorkomen dat Sambo over een jaar gratis de deur uitloopt.

Sambo zou dus de eerste zelf ingebrachte aanwinst van Steijn kunnen worden. Eerder legde Ajax de transfervrije Branco van den  Boomen (Toulouse) al vast voor volgend seizoen. Tijdens de persconferentie waarin de club woensdag de aanstelling van Steijn bevestigde, vertelde directeur voetbalzaken Sven Mislintat dat die overgang al in gang was gezet voordat Steijn aantrad. Nieuwe inkomende transfers zouden wel in samenspraak met de nieuwe trainer plaatsvinden.

Update 16.21 uur: Ajax is niet de enige club die Sambo op de korrel heeft, meldt Boualin. Ook AZ zou de rechtsback op het lijstje hebben staan. De Alkmaarders hebben zich zelfs officieel gemeld bij het kamp-Sambo, weet Boualin.

Update 16.55 uur: PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad voegt nog twee clubs toe aan het rijtje dat Sambo volgt. Volgens de journalist hebben ook het Engelse Bournemouth en het Franse Stade Rennais zich bij de Eindhovenaren voor hem gemeld. "PSV is uiteraard nog altijd in de race én gesprekspartner van Sambo", schrijft Elfrink bovendien. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Freakes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ken die Sambo niet maar dit moet je als bestuur gelijk de kop indrukken. Geen speler van een Nl middenclub omdat je daar trainer was

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben het oneens met je. De meeste trainers als ze van club wisselen halen dan spelers van hun vorige club naar hun huidige club toe. Dat zag je met Ten Hag bij United, Koeman bij Barca en ga zo maar door. Onder andere Robben en Suarez bij Groningen, Frenkie de Jong bij Willem II en van Bommel bij Fortuna Sittard vandaan, dat waren ook "middenclubs". Jij kent die Sambo niet dus hoe kan je dan over hem oordelen? Iedere trainer drukt zijn eigen stempel op hoe hij zijn selectie wilt hebben wat in samenspraak met het bestuur gebeurd. Als het bestuur dat de kop in zou drukken dan kunnen ze beter maar zelf op het veld gaan staan want dan is er geen enkele trainer die daar bij ze in stapt. Ajax heeft het vertrouwen in Steijn uitgesproken dus dan stemmen ze er ook mee in hoe hij zijn spelersgroep wilt hebben wat volstrekt logisch is.

Theike Futs
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steijn is ook een goede trainer maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij de juiste voor ajax is. Zolang hij maar zichzelf blijft en niet zijn hoofd gek laat maken als hij Europees moet spelen. En dat "bestuur"...dat zit daar toch maar alleen om zakken te vullen? Ik hoop dat die Sambo die stap kan maken. Als Steijn tevreden over hem is, dan kan hij uitgroeien tot een waardevolle speler. Maar wat doet psv? Werken die mee?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen