Xavi Simons en drie andere Nederlanders genomineerd voor Golden Boy Award

20 juni 2023, 13:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Xavi Simons is één van de honderd genomineerden voor de Golden Boy Award 2023. Met Devyne Rensch, Bjorn Meijer en Emanuel Emegha komen nog drie Nederlandsers in aanmerking voor de prijs.

De kans is klein dat Simons, Rensch, Meijer of Emegha de opvolger van Gavi wordt. De belangrijkste kanshebbers lijken Jamal Musiala en Jude Bellingham, die zich beiden reeds op het hoogste niveau hebben bewezen. Musiala is zeker van zijn plek in het elftal bij Bayern München, terwijl Bellingham na zijn uitstekende prestaties bij Borussia Dortmund voor ruim honderd miljoen euro is verkocht aan Real Madrid.

Artikel gaat verder onder video

De Eredivisie wordt ook vertegenwoordigd door PSV-aanvaller Johan Bakayoko, AZ-back Milos Kerkez en Kacper Kozlowski. Laatstgenoemde kwam het afgelopen seizoen uit voor Vitesse en keert deze zomer weer terug naar Brighton & Hove Albion, zijn eigenlijke werkgever. Ook Arda Güler, die de laatste weken is gelinkt aan een overstap naar Ajax, staat op de lijst.

De eerste Golden Boy Award werd in 2003 gewonnen door Rafael van der Vaart. Matthijs de Ligt trad in 2018 in zijn voetsporen. Onder meer Lionel Messi, Kylian Mbappé en Erling Haaland hebben de prijs ook gewonnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Valentine
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze topper blinkt uit tegen RKC en Emmen, maar wanneer er wat betere voetballers uit Kroatië en Italië om de hoek komen kijken is het gauw uit met de pret. Of denken de mensen dat PSG hem zomaar laten gaan als hij zo'n topper is als dat er wordt gezegd en geschreven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen