Ajax-fans woedend na denigrerende opmerking André Onana

23 juli 2023, 16:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

André Onana heeft kwaad bloed gezet in Amsterdam tijdens zijn eerste interview met het clubkanaal van zijn nieuwe werkgever Manchester United. De Kameroener keek in het vraaggesprek terug op de prestaties uit het seizoen 2018-19, waarin hij met Ajax verrassend doorstootte tot de halve finale van de Champions League.

"Dat was geen makkelijke prestatie met een kleine club als Ajax. Dat gebeurt maar één keer in de 20, 25 jaar", aldus Onana. De doelman uit Kameroen is zeer trots op zijn komst naar United. “Het is niet alsof iedereen de kans krijgt om voor een club als United te spelen. Wat mij betreft is het zo dat als je voor United speelt, je voor een van de grootste clubs ter wereld speelt.”

Artikel gaat verder onder video

Onana verwacht dat hij zich snel zal aanpassen bij United en dat de speelstijl van het elftal van trainer Erik ten Hag goed bij hem zal aanpassen. “Ik heb inmiddels al een keer meegetraind. De kwaliteit hier is enorm”, vervolgt de doelman. Onana omschrijft zichzelf als een voetballende keeper.

“Ik ben voetballend zeer comfortabel", legt hij uit. “Je moet echter het juiste moment kiezen: het belangrijkste is om het juiste moment te herkennen. Ik verwacht dat we vaak de bal zullen hebben. Soms moet ik hoger op het veld spelen en soms lager. Ik beschouw mezelf als een moderne keeper. Ik kan mezelf goed aanpassen aan iedere situatie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vergeleken met een groot deel van de andere clubs die meedoen aan de CL, zijn alle clubs uit Nederland ook kleine clubs. Ook Ajax. De prestatie van toen is, zoals hij zegt, iets dat niet vaak gebeurt. Ik snap dus niet waar ze zo boos om doen, hij zegt niks geks.

Steven1001
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax heeft nog steeds meer champions league bekers staan dan Man utd

CanisMorsum
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij weet net zoveel van voetbal als van medicijnen blijkbaar. Dankzij dat kleine clubje zit hij nu ben Manchester want een andere trainer had die Pipo niet gehaald.

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

nah eens in de 20 -25 jaar?..ik vind ajax van de 4 campagnes achter mekaar als t meezit dan vaak maar 1 keer goed..een tijdje terug hebben ze in de poule toch iedereen afgedroogt..in de knockout was t wel snel over..maar daar had best meer in gezeten

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat is dit nou voor niet-relevant nieuws. FC Update, het spijt me om het te zeggen maar jullie zijn ver weggezakt met jullie artikelen. Jullie zijn geen RTL Boulevard of Shownieuws

hakka1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En dan te bedenken dat door een blunder van Onana Ajax de finale misliep… Is iedereen vergeten en hij zeker…

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat het ligt aan welke definitie je gebruikt om te bepalen of een club een grote club is. Onana kijkt wellicht alleen naar zijn salarisstrook. Op basis van internationale prijzen behoort Ajax tot de absolute top van Europa. Nu zijn al die prijzen van een paar jaartjes terug en kunnen clubs ver wegzakken, dan hoef je geen grote club meer te zijn. Mijn definitie is de UEFA ranglijst. Ajax behoort volgens mij standaard bij de top 20 a 25 van Europa? Dan ben je naar mijn idee wel een grote club.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach Onana, hij is toch die "kleine" keeper, die mede dankzij de softies van Ajax na zijn schorsing in het zadel gehouden werd en nu, zo lang het duurt, bij ManU mag keepen. Ik had het altijd al gezegd, Onana is een gemiddelde keeper. Ik zag hem keepen bij Inter tegen Juve, nou hij is geen meter beter geworden. Deze persoon heeft een onterechte arrogantie. Tijdens de WK en de Afrika Cup bakte hij er ook niks van. Ik zal me een deuk lachen als hij bij ManU blundert, de Engelse analisten zijn niet zo slap als bij ons.

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voorlopig wordt er 55 miljoen voor deze gemiddelde keeper neergelegd. Ik denk dat het een hele goede keeper is, die zich zolas het lijkt niet zo netjes heeft opgesteld richting ajax.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Prijshoogte is subjectief, ik wacht met heel veel plezier de PL en The Match of the Day af.

Neutraal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Over Onana zeer kort, elke wedstrijd minimaal 1 billeknijp moment. Die momenten waren m.i. weg toen Stekelenburg en Pasveer onder de lat stonden. Mbt die 25 jaar, dat klopt wel 70-73, toen 95/96 en 2018-2020. Steeds een interval van 20/25 jaar. Maar zo uit zijn mond, best wel een domme uitspraak.

Roemerdw
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Cl's Ajax: 4 Cl's Man utd: 3 Wie is hier nou de kleine club ajax of Utd?

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Komt ie weer hoor de we hebben meer prijzendooddoener . De grooote van een club is niet alleen prijzen joh. Onana zegt hier niks verkeerd

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Veel prijzen en dienovereenkomstige statuur. Ajax: 3 sterren boven het logo en Feijenoord, helaas maar eentje en de komende 30 jaar zal het geen 2 sterren worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen