Officieel: Chelsea laat Pulisic met miljoenenverlies naar Milaan vertrekken

13 juli 2023, 19:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Christian Pulisic heeft zijn transfer te pakken. De 24-jarige Amerikaan verruilt Chelsea per direct voor AC Milan. De Londenaren slikken naar verluidt een enorm verlies op de buitenspeler die in 2019 nog voor 64 miljoen euro werd overgenomen van Borussia Dortmund.

Het kapitaalkrachtige Chelsea heeft volgens verschillende Italiaanse en Engelse media namelijk ingestemd met een bod van twintig miljoen euro,. Door bonussen zou dat bedrag nog op kunnen lopen tot een maximum van 22 miljoen euro; wat neerkomt op een waardedaling van liefst 42 miljoen in vijf jaar tijd. Wel zouden The Blues in de toekomst kunnen meeprofiteren van een nieuwe transfer van Pulisic: de club zou een flink doorverkooppercentage hebben bedongen.

Artikel gaat verder onder video

Met zijn overgang naar Milaan komt een einde aan vier seizoenen in Londen voor Pulisic. Daarin mocht hij zich lang niet altijd basisspeler noemen, mede door blessures speelde hij nooit meer dan 27 competitiewedstrijden in één seizoen voor Chelsea. Uiteindelijk stokt de teller op 145 wedstrijden in alle competities, waarin de Amerikaan goed was voor 26 doelpunten en 21 assists. Zijn hoogtepunt in het shirt van Chelsea was de gewonnen Champions League-finale van 2021 tegen Manchester City. Als vervanger van Timo Werner deed Pulisic in die wedstrijd de laatste 25 minuten mee.

Na Marco Sportiello (Atalanta), Ruben Loftus-Cheek (eveneens Chelsea) en Luka Romero (SS Lazio) wordt Pulisic de vierde aanwinst die Milan-trainer Stefano Pioli deze zomer mag begroeten. Daartegenover staat het vertrek van onder meer Sandro Tonali (Newcastle United) en het afzwaaien van Zlatan Ibrahimovic (gestopt). In de zoektocht naar een opvolger van Tonali is Milan naar verluidt nog altijd druk bezig om Tijjani Reijnders los te peuteren bij AZ.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen