Xavi Simons naar RB Leipzig: huurdeal zonder optie tot koop

19 juli 2023, 16:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Xavi Simons heeft de medische keuring bij RB Leipzig doorstaan en zijn contract ondertekend, zo weet journalist Fabrizio Romano. De twintigjarige middenvelder van PSV maakt via Paris Saint-Germain FC de overstap naar Leipzig. Het gaat om een huurtransfer, zonder koopoptie.

Er is de afgelopen dagen veel gezegd en geschreven over Simons. De aanvallende middenvelder verliet zondag het trainingskamp van PSV om zijn transfer naar Paris Saint-Germain af te ronden. Kort daarna kwam ook naar buiten dat Simons meteen wordt doorverhuurd aan Leipzig.

Artikel gaat verder onder video

Over de huurconstructie is nu ook meer duidelijk. Diverse media schreven de voorbije dagen dat in de huurdeal tussen Paris Saint-Germain en Leipzig mogelijk een koopoptie zou worden opgenomen. Dat is volgens journalisten Fabrizio Romano en Florian Plettenberg niet het geval. Een definitieve overgang in 2024 wordt door Plettenberg echter niet bij voorbaat uitgesloten. Daarvoor zullen de clubs dan wel opnieuw om tafel moeten gaan.

Simons gaat voor zes miljoen euro de overstap van PSV naar Paris Saint-Germain maken. Volgens L'Équipe steekt de middenvelder een derde van de transfersom, twee miljoen euro, in eigen zak.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen