Onrust houdt aan bij PSG: 'Na Mbappé nóg twee sterkhouders op weg naar de uitgang'

27 juli 2023, 17:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Paris Saint-Germain zit middenin de voortdurende soap rond de toekomst van Kylian Mbappé, maar lijkt in de tussentijd afscheid te kunnen gaan nemen van twee andere spelers die al jaren een belangrijke rol in het elftal spelen. Zowel Marco Verratti (30) als Marquinhos (29) zijn volgens verschillende media op weg naar de uitgang in Parijs.

Middenvelder Verratti staat al elf jaar onder contract in Parijs. Hij werd als negentienjarig talent weggeplukt uit de Serie B, waar hij actief was voor de club waar hij de jeugdopleiding doorliep: Pescara. Na elf seizoenen in Frankrijk (waarin hij liefst negen keer kampioen werd), kwamen de afgelopen tijd al berichten over een mogelijk vertrek van Verratti naar buiten. Onder meer het AS Roma van José Mourinho zou geïnteresseerd zijn (geweest), maar nu lijkt een andere bestemming het waarschijnlijkst.

Volgens transferspecialist Fabrizio Romano heeft Al-Hilal, dat ondanks een monsterlijke aanbieding naast de veelbesproken komst van Mbappé lijkt te grijpen, een eerste bod ter hoogte van dertig miljoen euro hebben neergelegd om Verratti naar Saudi-Arabië te halen. De speler zelf zou volgens zijn landgenoot al hebben besloten dat hij de stap wil gaan maken en zou zelfs al een akkoord hebben bereikt over een driejarig contract.

Marquinhos
Het Franse SportsZone bericht ondertussen dat ook Verratti's teamgenoot Marquinhos deze zomer zou kunnen vertrekken uit Parijs. De Braziliaanse centrale verdediger komt al sinds de zomer van 2013 uit voor PSG, dat hem destijds overnam van AS Roma. Afgelopen seizoen fungeerde hij als aanvoerder in het elftal van de inmiddels vertrokken trainer Christophe Galtier.

Op een persconferentie zou Marquinhos zich onvoldoende achter de club hebben geschaard in het slepende conflict met Mbappé. Dat, in combinatie met zijn mindere vorm van de afgelopen seizoenen, zou voor PSG reden zijn om niet langer voor een vertrek van de Braziliaan te gaan liggen. "Als een club met het juiste bod komt, zal PSG niet tussenbeide komen", schrijft SportsZone althans op Twitter. "De club wil een bladzijde omslaan en breken met de trauma's uit het verleden", doelt het medium onder meer op de tot nu toe tevergeefse pogingen van PSG om de Champions League nu eindelijk eens te gaan winnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen