Ontluisterende cijfers vanuit Zeist: 'Feyenoorders bij Oranje veel fitter dan Ajacieden'

19 juli 2023, 08:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Volgens Mike Verweij heeft de medische staf van Ajax afgelopen seizoen "ontluisterende cijfers" ontvangen van de KNVB over de fitheid van de spelers die deel uitmaakten van de selectie van het Nederlands elftal. Op het conditionele vlak is voor trainer Maurice Steijn dan ook "grote winst" te boeken, aldus Verweij.

Uit de cijfers die de staf van Oranje richting Amsterdam stuurde bleek "dat de Feyenoord-spelers bij het Nederlands elftal veel fitter waren dan de Ajacieden", zo schrijft Verweij woensdagochtend in de krant. De nieuwe trainer Maurice Steijn zou dan ook inzetten op een inhaalslag op dat vlak: "Conditioneel gaat de zweep er daarom over bij Ajax", zo leest het. "En tegen Shakhtar leek dat voorzichtig al zijn vruchten af te werpen."

Artikel gaat verder onder video

In het duel met de kampioen van Oekraïne maakte Ajax vooral in de eerste helft een prima indruk. Na een weifelend begin scoorde het elftal van Steijn tussen de achttiende en de 32e minuut drie keer, waardoor de 3-0 eindstand al na een dik halfuur op het bord stond. Vooral de 2-0 van Steven Bergwijn was fraai: de buitenspeler was het eindstation van een aanval die begon bij hoog drukzetten van onder meer aanwinst Benjamin Tahirovic. Via Davy Klaassen, Branco van den Boomen en Mohammed Kudus kwam de bal uiteindelijk na een overstapje van Christian Rasmussen voor de voeten van Bergwijn, die overtuigend binnenschoot.

Aanwinsten Tahirovic en Van den Boomen lijken volgens Verweij wat toe te voegen aan het spel van Ajax. "De Bosniër zette voorafgaand aan de 2-0 goed druk en maakte verder een meer dan redelijke indruk", aldus de clubwatcher. "Maar Branco van den Boomen maakte de meeste indruk. De sterk spelende middenvelder toonde aan dat hij na zijn verblijf bij Toulouse in geen enkel opzicht meer lijkt op de speler die in 2014 Jong Ajax verliet", schrijft Verweij.

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja vind je het gek Ajax moest voetballen voor een overwinning daar wordt je moe van 010 kreeg elke wedstrijd gratis van de knvb al was het in de 97 min winnen zouden ze met zo weinig mogelijk inspanning toch winnen penalty hier penalty daar rode kaart hier rode kaart daar voor de tegenstander dan hoef je niet zoveel inspanning te doen als je het toch al voor de eerste min voorbij is al gewonnen heb

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je reactie heeft weinig met de inhoud van het artikel te maken. Meer met huilverhaal van successupporter die jankt omdat de titel hem in zijn ogen is afgepakt. Kijk nog even naar het verschil in punten bij de eindstand. Dat zijn echt geen cadeautjes. Daarna weer terug onder je steen.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het zit diep hè? Ze hebben een paar keer geluk gehad dat is waar, maar dat valt in het niet vergeleken met wat 020 ieder seizoen aan meevallers krijgt. Hebben ze het 1 seizoen niet, dan komt hun ware aard boven zoals je laat zien.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik reageer zoals jullie al die jaren hebben gedaan toen Ajax volgens jullie alles mee kregen dus nu niet gaan piepen als jullie een reactie krijgen op jullie gekregen kampioenschap Nu ook ff door de zeuren appel heen bijten met jullie gekregen succes Op naar aankomend seizoen

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je reageert zoals wij al jaren doen, dus je gelooft echt wat je zegt? waarmee je dus ook aangeeft dat wij al jaren gelijk hebben (anders meet je met 2 maten) 2 :

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo dan, heb je het zwaar thuis? Heb in tijden niet zoveel onzin gelezen als in jouw reactie. Je beredenering slaat echt nergens op. Er staat niet dat de conditie van de ajax spelers slecht was, maar dat die van de feyenoord spelers simpelweg nog beter was. Dit is eerder het resultaat van de speelwijze onder Slot, de trainingen en het feit dat je naast de competitie nog lang actief was in de beker en in Europa. Met zoveel intensiteit verbeter je de conditie. Prima als het resultaat van vorig seizoen je nog steeds dwars zit hoor. En als het je irriteert dat mensen zeggen dat ajax in eerdere seizoenen de punten cadeau kreeg, is het wel een beetje hypocriet als je precies hetzelfde gaat doen. Stop met 'Ja maar zij...', Slik het verlies van vorig seizoen en support je club in het nieuwe seizoen. Dit soort reacties zijn zo onnodig en mijn inziens enorm sneu.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekker laten lullen die gozert .

JOKER72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt helemaal Ajax spelers zyn lui geworden ze moeten harder werken vóór hun geld

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan snap ik van een kant niet , dat van Gaal 7 Ajaxspelers had geselecterd voor het WK.Van de andere kant wel want van Gaal is Ajaxied en zal altijd meer Ajaxspelers selecteren.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hater

JOKER72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt helemaal mee eens

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben Ajacied, maar als ik die Taylor en die Bergwijn en die Brobbey (vooral die) zie spelen dan hebben deze spelers weinig fut.

JOKER72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Opruimen deze spelers

Rob Bleeker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax eindigt in het nieuwe seizoen als 8e. Mislintat moeten ze onmiddelijk ontslaan! Wat haalt hij binnen: Niets!

JOKER72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Denk laatste terug eestedivisie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen