'Ajax informeerde naar mogelijkheid om Van Hecke terug naar Nederland te halen'

4 augustus 2023, 09:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax was van plan om deze zomer een poging te wagen om Jan Paul van Hecke naar Amsterdam te halen. De jeugdinternational van Oranje werd geziens ideale vervanger van transferdoelwit Josip Sutalo. Toch haakte technisch directeur Sven Mislintat al snel af wat betreft de Nederlander.

YouTube: 'Berghuis kan kortsluiting krijgen bij Ajax'

Volgens De Telegraaf heeft Brighton & Hove Albion namelijk een prijskaartje van vijftien miljoen euro om de nek van Van Hecke gehangen. Dat vindt Mislintat een te hoog bedrag voor een stand-in. Het is de bedoeling dat Ajax nog zaken gaat doen met Dinamo Zagreb voor Sutalo. Jakov Medic wordt naar de Johan Cruijff ArenA gehaald als optie achter zijn landgenoot.

Artikel gaat verder onder video

Medic tekent snel een contract tot medio 2027 bij Ajax, dat minimaal twee miljoen euro overmaakt aan Sankt Pauli. Die lage transfersom heeft uiteindelijk de doorslag gegeven voor Mislintat. Ajax is ook nog op zoek naar een extra optie voor de linkerkant van de defensie. De gesprekken over Hiroki Ito van Eintracht Frankfurt zijn volgens De Telegraaf in volle gang.

De 23-jarige Van Hecke staat sinds 2020 onder contract bij Brighton, waar hij een lastige start kende. Daarom werd de ex-speler van NAC Breda verhuurd aan sc Heerenveen en Blackburn Rovers. Inmiddels is hij wel een gewaardeerd lid van de selectie van the Seagulls. Hij wil de komende weken eerst voor zijn kans gaan bij Brighton, dat ook Europa in gaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met het geld wat ajax heeft en nog uitgeeft . koop je de beste 20 top jeugd spelers weg van 17 tot 18 jaar oud bij de 5 top ( clubs?) van Nederland ,. dus ik zou zeggen op halen die spelers! AJAX,.

Winnetou
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Top jeugd halen/kopen en niet te snel weg zoals b.v. Hansen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen