Ajax komt uit bij oude bekende in zoektocht naar opvolger Edson Álvarez

13 augustus 2023, 00:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft opnieuw interesse getoond in Ilia Gruev, zo meldt Kicker. De middenvelder van Werder Bremen was vorig jaar al in beeld in Amsterdam en zou nu opnieuw op de radar zijn verschenen. Kicker spreekt van 'concrete interesse'.

De 23-jarige Gruev wordt gezien als mogelijke opvolger van de naar West Ham United vertrokken Edson Álvarez. Vorige maand werd hij in een interview met Kicker al gevraagd wat hij ervan vond dat Ajax vorig jaar interesse toonde. "Daar was ik blij mee, moet ik zeggen. Ajax is een topclub in het Europese voetbal, die veel grote spelers heeft voortgebracht. Maar die interesse is iets uit het verleden."

Artikel gaat verder onder video

Dat laatste lijkt inmiddels dus niet meer te kloppen. Gruev wordt volgens BILD echter ook begeerd door meerdere clubs uit de Bundesliga, Premier League en Serie A. Onlangs zou Werder een bod van vier miljoen euro hebben afgewezen op Gruev, wiens Expected Transfer Value op 7,3 miljoen euro ligt. Dat is een schatting die voortkomt uit een algoritme dat rekening houdt met bijvoorbeeld de leeftijd van een speler, competitie waarin hij speelt, zijn contractsituatie en de transfersommen voor vergelijkbare spelers.

Gruev is afkomstig uit de jeugdopleiding van Werder. De Bulgaar speelde 61 wedstrijden voor de club, waarin hij 1 keer scoorde, en heeft een contract tot medio 2025. Hij speelde acht interlands voor Bulgarije.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Brigges
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Al weer een uit Duitsland en veel te jong en onervaren. Opzouten met die onzin Mislintat

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik vrees dat het netwerk van Mislintat zich in een bubble bevind......

FriesR
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

AJAX moet alleen oppassen dat er straks meer buitenlandse spelers in basis staan dan Nederlandse jongens. Zolang het goed gaat is niet erg maar als fout gaat zal je de fans horen. En je moet toch spelers houden met Ajax DNA waarom halen ze vd beek niet terug of ziyech?allebei ervaring met Ajax

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen