Ajax moet vrezen voor vertrek toptalenten door keuzes Mislintat

29 augustus 2023, 17:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax-talent Gabriël Misehouy heeft een aflopend contract in 2024 en twijfelt of hij wel wil verlengen in de Johan Cruijff Arena. Beide partijen zijn weliswaar in onderhandeling over een mogelijke nieuwe verbintenis, maar de talentvolle middenvelder mist momenteel een gebrek aan perspectief.

Ajax Showtime kwam met het bericht dat Misehouy, die in Amsterdam wordt gezien als grote belofte, zeer serieus overweegt om zijn contract niet te verlengen. Hoewel hij zich in de voorbereiding op positieve wijze liet zien aan trainer Maurce Steijn, is het middenveld van de Amsterdammers overvol en lijkt speeltijd in het eerste team heel ver weg. Hoewel hij ook in Jong Ajax nog genoeg minuten zal maken, is het voor Misehouy wel een serieus twijfelgeval of hij gaat verlengen in Amsterdam.

Artikel gaat verder onder video

Het is niet het enige talent dat zal twijfelen aan het perspectief voor de komende jaren bij Ajax. Amourricho van Axel Dongen tekende deze zomer na een lange soap uiteindelijk toch bij tot 2027, maar ziet met Steven Bergwijn en Carlos Forbes twee peperdure concurrenten op zijn plek staan voor de komende jaren. Kian Fitz-Jim mag pas worden uitgeleend aan Excelsior als hij zijn tot 2024 lopende verbintenis heeft verlengd, maar zal zich ook afvragen op welke plek hij de komende jaren moet gaan spelen.

Silvano Vos en Mika Godts – die tegen Ludogorets nog een paar minuten mocht invallen – worden gezien als toptalenten, maar hebben hetzelfde probleem: veel uitzicht op speeltijd is er niet. Ten opzichte van vorig seizoen is er geen nieuw Ajax-talent doorgebroken. Mislintat heeft de selectie van Steijn, die bij zijn aantreden aangaf zeker oog te hebben voor talenten, dusdanig volgebouwd, dat de kans op veel speeltijd ook erg klein is. Als achterin Ahmetcan Kaplan ook weer fit raakt, kan Steijn achterin ook geen talent meer laten spelen. Jorrel Hato blijft normaliter wel staan, als is de concurrentie met Gastón Avila wel toegenomen. Anass Salah-Eddine voldoet nog niet aan het gewenste niveau, maar als er niemand meer vertrekt, ontwikkelt hij zich komend seizoen ook niet langer gezien de concurrentie.

Olivier Aertssen mocht in de voorbereiding lang meespelen, maar is ook zomaar weer aan de kant geschoven. De verdediger was weliswaar (te) licht, maar ook in hem zien ze grote potentie bij Ajax. Keeper Charlie Setford, talent van het jaar, mag blij zijn dat er geen vervanger is gehaald voor Gerónimo Rulli, maar als de Argentijn en Remko Pasveer straks weer fit zijn, dan moet er een nieuwe coronagolf uitbreken, wil hij uitzicht hebben om überhaupt bij de wedstrijdselectie te komen.

Voor Misehouy is concrete belangstelling, vanuit onder anderen Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund, Chelsea en Lille OSC. Dat zal voor andere Ajax-talenten niet anders zijn, zeker als ze weinig perspectief hebben op speeltijd. Wat goed is, komt snel, zeker in de voetballerij, maar dan moet er wel ruimte zijn. Voor de buitencategorie zullen de toptalenten op de bank willen blijven, mits daar ruimte is, maar voor de middelmaat zal dat heel anders zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aan het einde van de rit is er meer vertrokken dan gekocht dus het slaat als een tiet op een tosti. Daarnaast is de jeugd niet een soort magische doos waar je constant maar een topper uit kunt halen voor elke positie. Vos, Godts en Hato gaan dit seizoen vast aardig minuten maken en volgend seizoen sluiten er weer 2 a 3 anderen aan.

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ben bang dat het veel middelmaat is, waarom niet 2a3 topspelers die de kar gaan trekken, pas daar bij met regelmaat je talenten bij in

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Belachelijk natuurlijk. Ik heb even gekeken en zie dat die jongen 1 maand geleden 18 jaar is geworden. Waarom denken die kinderen recht te hebben op speeltijd? Ajax of Feyenoord of PSV moet ieder jaar voor de titel spelen, het is geen speeltuin. Dat kun je niet met een elftal vol 18 jarige jarigen. Mijn visie zou zijn dat je de absolute toptalenten aansluit bij het eerste van je elftal en de rest minimaal 1 jaar verhuurd aan Eredivisie clubs, laat ze eerst maar ervaring opdoen.

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

waarom haal je talenten als je er zelf ook een stuk of 3 hebt die weer weg lopen, neem forbes hard lopen daar kom je er alleen niet mee, en kost een vermogen wat je in betere spelers had kunnen investeren

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik geef die talenten 200 procent gelijk. Bij Ajax krijg je haast nooit een kans. Als je niet geschikt ben voor A1 dan ga je lekker elders je heil zoeken, want elders kunnen ze de talenten op juiste waarde taxeren, zie: Botman, Bakker en zie ook de andere A1-spelers: o.a. Schuurs, Lang.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vos Hato Gods nooit een kans wat wil je dan de halve elftal met jong Ajax en onder 19 talenten opstellen dan wordt het snot voor je ogen gespeeld en loop je elke wedstrijd met 5-0 verlies van het veld af jochies zijn nog geeneens droog achter der oren en willen al dingen eisen Als het zo’n talenten waren hadden ze net zoals Hato Gods en vos allang een kans gehad ook al is het maar voor 15 of 20 minuten en dan heb ik het niet over oefenwedstrijden

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja krotje. Jij geef ze gelijk. en de fans van Feyenoord en PSV ook gek he

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajaxkampioen, ik hou me alleen bezig met Ajax. De talenten worden door Ajax slecht begeleid. Destijds deed Reiziger wel top zijn werk (Kampion KKD), onder Heitinga werd het minder en nu onder Dave Vos is het armoe geworden, zie de plaats in de KKD. Geloof me, bij Ajax krijg je weinig kansen als opkomende spelers, dus weggaan: Rijkhof, De Waal, Hansen, De Wit, Regeer, Baas onder andere. En dat komt omdat Ajax vasthoudt/vasthield aan falende en afgebrande spelers: Blind, Berghuis, Taylor, Klaassen, Bergwijn,Taylor, Brobbey, Pasveer. Ik wil waar voor mijn dure seizoenkaart.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een artikel geschreven door iemand die een hekel heeft aan Ajax. Alleen met de bril van “lekker schoppen” en niet verder gekeken. Slechte journalist

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen