Andries Jonker heeft maar drie woorden nodig om Stefanie van der Gragt te eren

11 augustus 2023, 06:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NOS

Andries Jonker toonde zich na de nederlaag van Nederland op het WK teleurgesteld over het vertoonde spel. De bondscoach van de Oranje Leeuwinnen zag dat het spelplan niet volledig tot uiting kwam, omdat Spanje met name in het eerste uur te sterk bleek.

"Spanje heeft afgedwongen dat wij de lange bal speelden", zei Jonker tegen de NOS. " Ze hebben ons voortdurend onder druk gezet. Als je dan gaat opbouwen, dan breng je jezelf in de problemen." Jonker zag dat Spanje veel ruimte weggaf achter de defensie. "Dan moet je ook wel nauwkeurige dieptepasses geven. Dat kregen we niet voor elkaar, terwijl de gelegenheid er wel was. Vooral de eerste helft was moeizaam."

Artikel gaat verder onder video

"Er is teleurstelling, want we hadden de halve finale kunnen bereiken", vatte de bondscoach samen. "Maar eerlijk is eerlijk: Spanje was beter. In de verlenging hadden we twee mogelijkheden op misschien wel de winnende goal. Maar ik ben ook ongelofelijk trots. Het waren geweldige weken met een goede groep en goede staf."

Stefanie van der Gragt

Jonker werd tot slot ook gevraagd naar Stefanie van der Gragt, die haar laatste wedstrijd als prof speelde. Hij reageerde kort en bondig: "Verdient een standbeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Meneer Jonker kom niet met deze onzin aan. je wist hoe Spanje zou gaan spelen dan had je daar je visie op aan moeten pakken en kom niet aan dat het niet lukte omdat Spanje de eerste heft anders speelde dan je had verwacht. Spanje heeft afgedwongen dat je de lange bal moest spelen als je nu stelt dat je eerst bij je eigen moet kijken en van achteruit niet eens goed kunt opbouwen en de bal eens goed naar elkaar te spelen dan zijn we aan het juiste woord. Daar falend beleid is het je niet gelukt de juiste speelsters op te stellen die wel over dat vermogen beschikken en dat is heel het toernooi al bewezen en voorin laat je een spits staan terwijl je de beste thuis laat omdat je graag verdedigend wilde spelen alla van Gaal.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen