Daniëlle van de Donk barst in huilen uit; Lieke Martens moet haar troosten

6 augustus 2023, 06:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NOS

Daniëlle van de Donk barstte in huilen uit na de overwinning van de Oranje Leeuwinnen op Zuid-Afrika in de achtste finale van het WK. De middenvelder baalde van een gele kaart die ze had ontvangen in de tweede helft. Dat was haar tweede kaart van het toernooi, waardoor ze geschorst is voor de kwartfinale tegen Spanje.

Van de Donk ging halverwege de tweede helft hard door op Karabo Dhlamini en werd door de Japanse scheidsrechter Yoshimi Yamashita bestraft met een gele kaart. In de eerste groepswedstrijd tegen Portugal (1-0 zege) had ze ook al geel gepakt, waardoor Van de Donk nu geschorst is.

Artikel gaat verder onder video

"Dat is eigenlijk het grootste verlies van vandaag", concludeerde bondscoach Andries Jonker voor de camera van de NOS na de 2-0 zege op Zuid-Afrika. "Het is heel vervelend, vooral voor haarzelf. Teleurstellend, echt jammer."

De nummer 10 van Oranje moest getroost worden door ploeggenoot Lieke Martens. Van de Donk had een basisplaats in alle WK-wedstrijden van Oranje. Ze was in de laatste groepswedstrijd tegen Vietnam (0-7 zege) verantwoordelijk voor een doelpunt en een assist.

Analist Mandy van den Berg van de NOS sprak van een 'ongelooflijk onnodige' overtreding. "Op dit deel van het speelveld, op dit moment van de wedstrijd, met een gele kaart op zak... Er is echt geen enkele reden om dit te doen", zei de oud-international van Oranje. "Zo ongelooflijk zonde dat zij de kwartfinale tegen een geweldig Spanje gaat missen. Nederland zal een speler als Van de Donk nodig hebben tegen Spanje. Van de Donk is iemand die niet met de handrem speelt. Dat biedt Oranje normaal heel veel. Dat gif, dat stapje extra."

Zelf stond Van de Donk de NOS ook te woord. Ze hield een dubbel gevoel over aan de wedstrijd, zei ze met betraande ogen. "Ik moet hier persoonlijk mee gaan dealen. Vandaag nog even treuren, maar ik ben vooral trots op het team dat we door zijn. De volgende moet opstaan." Wie dat moet zijn? Een kwartier voor tijd werd Van de Donk vervangen door Damaris Egurrola en Leonne Stentler speculeerde dat Jonker wellicht voorsorteerde op de wedstrijd van komende donderdagnacht. "Maar ik zou zeggen: je moet vooral een middenvelder moeten hebben die diepgang heeft."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geen begrip voor Van den Donk, sinds ik haar zie spelen neemt zij vaak onnodig risico's. Jammer voor de Leeuwinnen, maar geen medelijden met Van den Donk.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ahhhhh aat zielig. Maar het was ook wel een lompe overtreding

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heel jammer voor haar maar het was ook wel een erge lompe overtreding op een plaats die niet eens de moeite was om daar te komen. Genade komt na de zonde dus helaas jammer voor haar maar ze komt overal erg lomp in. De risico's die ze neemt zijn enorm hoog en dan krijg je zulke overtredingen die totaal onnodig zijn en dan janken met trainen als tuiten om medelijden te kweken. Denk aan je medespelers je dupeert nu alleen je eigen maar met die lompe actie geheel je team en het land.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen