Oranje Leeuwinnen verslaan Zuid-Afrika en bereiken kwartfinale WK; wel één grote smet

6 augustus 2023, 05:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NOS

Het Nederlands elftal heeft zaterdagnacht de kwartfinale van het WK bereikt. In het Sydney Football Stadium was de ploeg van Andries Jonker met 2-0 te sterk voor Zuid-Afrika. Jill Roord en de van een blessure teruggekeerde Lineth Beerensteyn maakten de doelpunten.

Al na acht minuten opende Oranje de score. Sherida Spitse neemt een strakke corner, waarna Daniëlle van de Donk bij de eerste paal richting doel kopte. De bal werd van de lijn gehaald door de Zuid-Afrikaanse verdediger Lebogang Ramalepe, maar vervolgens kon Roord van dichtbij binnenkoppen. Zuid-Afrika kreeg met twee blessuregevallen nog meer dompers te verwerken in de eerste helft, maar gaf zich niet gewonnen.

Artikel gaat verder onder video

Met name spits Thembi Kgatlana was een bron van gevaar. Haar grootste kans kreeg ze in de laatste minuut van de reguliere speeltijd van de eerste helft, toen ze één-op-één met Daphne van Domselaar kwam. De keeper trok aan het langste eind. Dat deed ze in de blessuretijd opnieuw, weer na een poging van Kgatlana. In totaal verrichtte Van Domselaar liefst vijf reddingen voor de rust.

Acht minuten na de pauze leek Oranje meer afstand te nemen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Beerensteyn bediende Victoria Pelova, die op haar beurt Lieke Martens vond. Op de vijfmeterlijn draaide Martens weg bij haar tegenstander en schoot ze raak. In de aanloop naar de goal bleek Pelova buitenspel te staan. Kort daarna viel de 2-0 alsnog: Beerensteyn waagde een hard schot, waar de Zuid-Afrikaanse keeper Kaylin Swart zich volledig op verkeek.

Beerensteyn dacht later ook de 3-0 te maken, maar die goal werd afgekeurd. Oranje speelde de wedstrijd zonder al te veel problemen uit en kan zich opmaken voor de kwartfinale tegen Spanje, vrijdag om 03.00 uur in Wellington. Oranje zal dan wel beter voor de dag moeten komen, want het was achterin kwetsbaar en leed soms te makkelijk balverlies. De grootste smet op het duel met Zuid-Afrika is dat Van de Donk een gele kaart kreeg, die een schorsing inluidt voor de kwartfinale tegen Spanje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

lees in dit verslag MEER, dat dat ik in 2 uur in het live verslag voorgrschoteld kreeg.Moest hier jammer genoeg naar kijken omdat het hier niet uitgezonden werd. En dan die klote ervaringen van DIT IS IN JOUW LAND NIET TE ZIEN. als jullie dit uitzenden is dat toch gewoon vrije nieuwsgaring en moet overal te zien zijn

Dominic Mostert
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beste Deblauwe1, dat hebben wij niet in de hand. De beelden zijn van de NOS en mogen alleen getoond worden in Nederland.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mostert na de maaltijd 🤣

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb net de samenvatting gezien . Goed resultaat natuurlijk maar wel moeizaam . Tegen een team dat alleen hard kan lopen .

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nederlands team speelde heel slecht en dat was mede door toedoen van Zuid Afrika die super snelle spelers hadden. Een erge grote blunder van de keeper die de 2-0 inluiden en voor de rest een slechte wedstrijd. Nederland had pas in de tweede helft een beetje meer spel in zich maar voetballen bestaat nog altijd elkaar de bal toe spelen en daar was men zeer ondeskundig in ook in de duels was men niet sterk. Gelukkig was Zuid Afrika alleen maar een team met hardloopsters. Al met al een overwinning met als smet de lompe overtreding van Juffie v.d. Donk die weer eens heel erg lomp moest doen.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan zullen de vrouwen een voorbeeld hebben genomen aan de mannen want het voetbal is de laatste jaren bij hen ook niet om aan te gluren. Gelukkig heeft de coach van de vrouwen niet de hoogmoed die de coach (Van Gaal) wel had want het "grote" oranje zou volgens hem in Qatar alleen voor de wereldtitel gaan. Zoals bekend gingen ze met slecht voetbal af via de zijdeur.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je mag de vrouwen en mannen niet vergelijken toch !?. Want anders heb je fff. Boyke reageert hier gewoon goed Het gaat hier over de vrouwen en hij geeft gewoon zijn mening . Maar blijkbaar als je wat zegt over vrouwen ben je gelijk weer negatief of gaan we de mannen erbij halen . De vrouwen en de vrouwen voetbamedia moeten eens leren om te gaan met kritiek . Jij hebt een heel stuk geschreven naar hra over zijn opmerking bij een ander onderwerp . Maar dat is hetzelfde :kunnen niet tegen kritiek . Ook niet als het onderbouwd is .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen