Definitief: Dennis te Kloese wordt opvolger van Edwin van der Sar

5 september 2023, 16:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Dennis te Kloese wordt definitief de opvolger van Edwin van der Sar als bestuurslid van de European Club Association, zo meldt De Telegraaf. Die functie gaat de 49-jarige bestuurder combineren met zijn baan als algemeen directeur bij Feyenoord, zoals Van der Sar deed bij Ajax.

De ochtendkrant meldt dat Te Kloese niet de enige Nederlandse kandidaat was om het stokje over te nemen van de oud-keeper: "Voor de vrijgekomen positie was ook vanuit PSV met algemeen directeur Marcel Brands als boegbeeld belangstelling", zo valt dinsdagmiddag te lezen. Van der Sar maakte sinds 2013 deel uit van het bestuur van het orgaan dat Europese clubs vertegenwoordigt. Hij is een van de 24 bestuursleden, maar ook een van de 4 vicevoorzitters. Paris Saint-Germain-preses Nasser Al-Khelaïfi is de voorzitter van de ECA.

Artikel gaat verder onder video

Onder leiding van Te Kloese, die sinds een kleine twee jaar aan het roer staat, maakte Feyenoord een ongekende opmars door, met de landstitel van afgelopen seizoen als voorlopig hoogtepunt. Daarmee maakt hij ook buiten de landsgrenzen de nodige indruk, zo schrijft De Telegraaf: "In het circuit van Europese topclubs is het leiderschap en de kennis van Te Kloese zo sterk opgevallen, dat vanuit het bestuur van de ECA zelf rechtstreeks actie is ondernomen om de grote baas van Feyenoord binnen te halen", leest het.

De ECA bestaat sinds 2008 en behartigt de belangen van Europese clubs binnen de UEFA. Namens Nederland zitten PSV, Ajax, FC Twente, AZ, Feyenoord, sc Heerenveen, FC Utrecht en Vitesse bij de organisatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha, de titel is effe schrikken voor veel Ajax - en feyenoord supporters.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van der Sar had wel er voor gezorgd at 2 rechtstreekse plaatsen naar de CL kunnen. Trouwens het idee alleen al dat iemand van de huidige landskampioen en dit wederom pas tot over 14 jaar gaat zijn, bij Ajax komt sodemieteren....het idee alleen al !

Zegeltje5
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

van der sar heeft Ajax ook eigenhandig de nek omgedraaid en Bosz en Ten Hag hebben voor de 2 rechtstreekse plaatsen gezorgd Van der sar heeft niks gedaan. Enige wat hij doet is slap met een microfoon steeds zielig doen naar het publiek. En vorige keer zat er maar 7 jaar tussen dus das al de helft. Maar geen zorgen onder steijn en misjiland of hoe die kneus heet gaan de komende 10 jaar de titels weer naar amsterdam. Oh nee naar eindhoven want daar zit Bosz. Oh neee beide trainers en clubs zuigen. Ajax voor honderden miljoenen verkopen na EL en CL finale maar geen fuck er ooit voor terug gehad. Maar goed alleen Ajax kan van 8 punten voorsprong de titel weggeven. Alleen ajax kan op laatste moment tegen graafschap alles weggooien. Ja kijk nou maar eerst naar die lange pinoccio neuzen van je dan zien we de rest later wel weer. p.s. Veel plezier in de Conference League.

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Moet er niet aan denken dat Brands het geworden was. Wat heeft die man nu voor aanzien t.o.v. Kloese. Een hemelsbreed verschil, Kloese is een 100% veel betere keuze.

Zegeltje5
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja alle transfers zijn verzoeken van Slot geweest. We weten 2 dingen: Brands kan uit zichzelf goeie zaken doen. Wie een beetje eredivisie heeft gevolgd voordat Brands naar Everton trok weet dit. Kloese heeft Zlatan nodig of verzoeken van zijn trainer. Dus wat dat betreft denk ik dat Brands een betere optie was geweest. Daarnaast moet Feyenoord zich vasthouden aan de regel bij feyenoord werken of niet. Het aantrekken van baffelay zegt genoeg over de kwaliteiten van Kroese. Maar goed lichtpuntje is wel na deze prachtige zomer als de jeugd van Feyenoord kapot gaat weten we iig dat het aan Ibo ligt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen