Excelsior bezorgt matig Ajax eerste puntverlies: invaller Klaassen redt punt

19 augustus 2023, 18:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax is al in de tweede speelronde van de Eredivisie tegen het eerste puntverlies aangelopen. In Rotterdam hield het bescheiden Excelsior de ploeg van trainer Maurice Steijn op een 2-2 gelijkspel. De Kralingers bogen een 0-1 achterstand om in een kleine voorsprong, maar Davy Klaassen voorkwam als invaller dat de Amsterdammers zelfs tegen een nederlaag aanliepen.

Beide clubs hadden hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afgesloten en hoopten daar zaterdag een tweede overwinning aan toe te voegen. Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen liet zijn basiself die vorige week op bezoek bij NEC met 3-4 wist te winnen grotendeels intact; alleen de doordeweeks op de training geblesseerd geraakte Lennard Hartjes ontbrak. Hij werd vervangen door Noah Naujoks.

Ajax-trainer Maurice Steijn deed eveneens een wijziging ten opzichte van vorige week, toen Heracles Almelo met 4-1 werd verslagen. Rechtsbuiten Carlos Forbs debuteerde in Kralingen, waardoor Mohammed Kudus een linie teruggehaald werd naar de '10'-positie. Dat ging weer ten koste van Kenneth Taylor, die op de bank plaatsnam. Onder de lat kreeg Jay Gorter opnieuw de voorkeur boven Diant Ramaj als vervanger van de vorige week geblesseerd geraakte eerste doelman Gerónimo Rulli.

Nadat Lazaros Lamprou al in de openingsminuut een kansje had gekregen (zijn halve omhaal belandde niet tussen de palen) ontspon zich op het warme kunstgras in Kralingen al snel een duel waarin Ajax veelvuldig in balbezit was. De eerste kans viel na een kwartier te noteren, toen aanvoerder Steven Bergwijn spits Brian Brobbey vond. Het schot met links ging echter recht op Excelsior-doelman Stijn van Gassel af. Nadat Benjamin Tahirovic het van afstand had geprobeerd (over) was het na ruim twintig minuten alsnog raak toen Forbs drukzette op Serano Seymor. Brobbey kreeg de bal op een presenteerblaadje en faalde deze keer oog in oog met Van Gassel niet: 0-1.

Excelsior beperkte zich grotendeels tot tegenhouden. Nadat Brobbey een tweede treffer wegens buitenspel geannuleerd had zien worden werd het op slag van rust echter alsnog 1-1. Lamprou vond Arthur Zagre, wiens lage teruggetrokken voorzet door de halve zestien van de Amsterdammers rolde en voor de voeten van Sieb Horemans terechtkwam. Zijn schot was Gorter te machtig en dus gingen de ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamers in.

Halverwege voerde Steijn één wijziging door. Owen Wijndal kwam in de ploeg voor de onzichtbare Anass Salah-Eddine. Het was echter Excelsior dat het scherpst aan het tweede bedrijf begon. Na drukzetten op Jakov Medic kwam de bal een minuut na rust op vijf meter voor de voeten van Nikolas Agrafiotis. De Griek volleerde van dichtbij snoeihard en hoog binnen: 2-1.

Ajax moest direct in de achtervolging en kreeg ook al snel een aantal grote kansen op de gelijkmaker. Die waren echter niet besteed aan Tahirovic (schot naast) en Brobbey (kopbal op aangeven van Wijndal, ook naast). Na een uur zat het debuut van Forbs erop; Steijn haalde hem én Branco van den Boomen naar de kant om Davy Klaassen en Kenneth Taylor in te laten vallen.

Ruim tien minuten na zijn entree was het Klaassen die vervolgens voor de gelijkmaker zorgde. Hij stond op de juiste plaats om een indraaiende voorzet van Kudus vanaf de rechterkant bij de eerste paal achter Van Gassel te schieten. Zo was de stand met nog ruim een kwartier te spelen weer in evenwicht en ging Ajax op zoek naar een hernieuwde voorsprong.

Die zou er ondanks kansen voor onder meer Kudus en Taylor echter niet meer komen, waardoor Steijn al in zijn tweede wedstrijd tegen zijn eerste puntverlies met Ajax is aangelopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

De Enige Echte
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hahahahah dat Ajax! Vorige week Feyenoord uitlachen met z’n allen en dan uit bij Exelsior punten verliezen😂😂😂😂.

jerommeke1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heerlijk dit. Excelsior uit, altijd lastig!!!

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fortuna thuis ook met het champignons league elftal zag ik vorige week

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Neem nog een zuurtje of een paracetamolletje tegen de pijn

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geen verlies, wel gelijkspel en dan uit op kutgras, Feyenoord thuis hijgend en ademtekort tegen Fortuna.

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krotje , dat was 70 minuten met 10 man en alsnog beter. Dus als dat je vergelijkingsmateriaal is…

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mich, kan je nagaan wat een wanhoopsdaad van die Nieuwkoop, bijna de 1-0 door die rollende bal. By the way ik snap niet dat Nieuwkoop terug gehaald werd, matige voetballer, dertien in een dozijn van.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja elftal niet op orde is puntverlies. Slechte linksback, slechte rechtsback. Daarbij ook dan een persoonlijke fout en het gaat mis.

Kuipje1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed gedaan hoor Excelsior. Ajax weer met beide beentjes op de grond

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waren die al.van de grond dan?

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Net zoiets als Feijenooit dit seizoen gaat gebeuren toch

Kuipje1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Na dat gelijkspel van Feyenoord kregen ze wat praatjes..

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens vele 010 supporters zouden jullie ook met kerst weer de schaal omhoog houden en eerste staan in de poule van de champions league Dus begin nou niet over de Ajax supporters te zeuren

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pas op. Ludgorets uit altijd moeilijk

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is de heer Crimson al aanspreekbaar. Vlugge Henkie is er anders altijd héél snel bij. Er zijn ergere dingen, neem het zoals het komt: even niks.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@swiebertje Crimson kreeg spontaan toetsenbord angst.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er is zojuist weer gebleken dat die Mislintat geen enkel verstand van voetbal heeft en al helemaal niet van Ajax. Grote blunder om niet Olij of Noppert binnen te halen Deze keeper blijft niet lang staan. Ik zou toch maar gaan voor Ito want die is vijf keer beter dan die Argentijn van Antwerp. Hopelijk komt Sutalo morgen want die is echt nodig. De achterhoede is het zwakke punt bij deze ploeg. Borges is duidelijk een aanwinst en Medic bakte er weinig van. Er moeten nog veel spelers bijkomen en geen jonkies, maar met ervaring. Verder is het natuurlijk zo dat je geen nieuw elftal kan kopen. Een goed elftal samenstellen en opleiden kost jaren.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een onzin kraam je uit zeg, Noppert of Olij als 2de keeper is toch zonde voor die jongens? Dat soort jongens haal je als eerste keeper en dat was Rulli. Simpel, laat je emotie eens in de koelkast liggen en je verstand schrijven. Achterin moeten versterkingen komen, daar zijn ze duidelijk mee bezig. Dit soort ongelukkige wedstrijden horen er dan gewoon bij, het is wat het is. En dan speel je ook nog op zo een achterlijk competitie vervalsend veld, zonder die plastic velden hadden ze nooit meer in de eredivisie gekomen/gehandhaafd dit soort clubs. Maar daar zullen alle andere hetzelfde probleem mee krijgen, volgend jaar zijn we daar van af.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat dacht je van een scorende spits?

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je zoveel kansen mist dan roep je het ook wel over jezelf af. Voor een club die een omzet heeft van de opbrengst van een speler van Ajax 2 een goede prestatie. Je vraagt je wel af waarom Kudus zoveel waard is (weinig functioneels van gezien) en waarom die Brobbey teruggehaald is. Om over het bedrag dat ze voor Bergwijn hebben betaald maar te zwijgen

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja , Bergwijn (35 miljoen!!) en Brobbey (22 miljoen!!) absolute miskopen.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat ook alijd slecht blijft voor Ajax, is dat als ze op KUNSTGRASVELD spelen dat het vooraf geen goede wedstrijd voor hen wordt. Weer is het deze keer dat bewezen ! ! ! !

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De grote bek over fnoord (dat met 10 man ruim een uur speelde) kan weer dicht (k)neusjes.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Begin dus bij jezelf.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We gaan het zien morgen tegen de echte club uit 010 ( Sparta dus ) En dan verheug ik me op de champions league grootheidswaan van de club uit 010 met netten om het veld wordt genieten

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Feyenoord 1908, te zien aan de kwaliteit van de selectie zal 010 weer als vanouds 3e of 4e worden, het zit er gewoon niet in.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Feijenoord 1918, Jij blijft onophoudelijk hatelijk racistisch met je neusjes. Hier wordt een lange neus getrokken voor Sparta-Feijenoord. Wij wisten niet dat in 010, 2 topploegen zijn: Sparta en Excelsior.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Excelsior-Ajax: Ajax: deceptie, afgang, wederom de supporters teleurstellen. Ajax is zijn eigen vijand, is slachtoffer van het lange zoekwerk naar spelers, is slachtoffer van de te lange onderhandelingen en niet daadkrachtig handelen. De selectie is niet compleet en gaat nog dieper het moeras in. Minpunten: Brobbey, bij Ajax moeten ze nu toch wel inzien dat deze speler niet bruikbaar is, gewoon afschrijven die gast. Taylor, net als Brobbey ongeschikt voor Ajax. Salah-Eddine: ongeschikt. Klaassen: voordeel van de twijfel. Rensch: hopeloos. Gorter: als de aanval van de tegenstander richting doel gaat dan krijg ik last van hyperventilatie door de gedachte aan Jay in het doel. Bergwijn: matig zeer matig. Pluspunten: Tahirovic, vindt langzamerhand zijn draai. Forbs, Medic moeten zich nog bewijzen. Wijndal is beter dan eerder. Verschil ts. Ajax en PSV, PSV heeft veel doelpuntenmakers en Ajax geen één. PSV is nu al los van Ajax en Feijenoord. AZ, stille kracht. Ajax is zonder versterking geen kampioenskandidaat.

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik heb al gezegd dat deze ploeg ( ajax) straks nacompetitie gaat spelen om europees! en ik hoop dat koeman kijkt met het selecteren van brubbey en Steven Bergwijn dat zijn me toch topspitsen zeg!! en klaassen schrijven ze af! ook de ajax supporters!! suckers

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De wedstrijd niet gezien wel de samenvatting dus geen sterke mening . Het komt ook alleen goed uit als wij zelf wel winnen . Verder laten bepaalde figuren hier zich weer kennen . En dat is jammer

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat wel een schande is ,is dat higler weer laat doorspelen bij de 2-2 met de duidelijke blessure van die excelsior speler Terwijl scheidsrechters bij andere wedstrijden gelijk het spel stilleggen, als een speler duidelijk een blessure simuleert om tijd te rekken . Het is pure willekeur die scheidsrechters

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hé piepkuiken ben je ook weer wakker zeuren over hitler vorige seizoen vergeten zeker voor de aftrap met hitler bij jullie als scheids stonden jullie al 3-0 gegarandeerd voor dus niet zo dom lullen nu

larsson
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax had moeten winnen vanavond. Ze waren duidelijk de betere ploeg maar jammer dat ze dit jaar geen goal scoreres hebben.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen