Fabrizio Romano: veelbesproken Eduard Spertsyan nog altijd een 'top target' voor Ajax

18 augustus 2023, 12:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Eduard Spertsyan staat nog altijd bovenaan het verlanglijstje van Ajax. De Armeense middenvelder kan zich verheugen op de belangstelling van een groot aantal clubs, maar heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar de recordkampioen van Nederland. Dat meldt Fabrizio Romano vrijdagmiddag althans. Ajax en Spertsyan worden al geruime tijd aan elkaar gelinkt, maar door diens huidige werkgever Krasnodar leek een transfer van de baan.

Ajax versterkte z'n selectie deze zomer al met verdedigers, controlerende middenvelders en aanvallers, maar lijkt ook nog een aanvallende middenvelder aan de selectie toe te willen voegen. De Amsterdammers zitten voor die positie al een tijdje achter Spertsyan aan, maar van een deal was de voorbije weken allesbehalve sprake. Ze leken zelfs een streep door zijn komst te zetten. Zaken doen met Krasnodar, actief in de Russische Premier League, ligt gevoelig in Amsterdam. Zo gaf de Raad van Commissarissen van Ajax directeur voetbalzaken Sven Mislintat lang geen toestemming om Spertsyan weg te halen uit Rusland. Met name RvC-voorzitter Pier Eringa en commissaris Annette Morsman zatten met de kwestie in hun maag. Zij vonden het onverantwoord om zaken te doen met een Russische club.

Artikel gaat verder onder video

Maurice Steijn leek om die reden na afloop van de laatste oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund te erkennen dat de komst van Spertsyan een lastig verhaal zou worden. Een transfer is echter nog niet volledig van de baan. Niet als we Romano moeten geloven althans. De doorgaans uitstekend geïnformeerde journalist meldt dat Spertsyan nog altijd een 'top target' is voor de nummer drie van het afgelopen seizoen in de Eredivisie. Romano heeft begrepen dat een groot aantal clubs jaagt op de handtekening van de Armeense middenvelder, maar dat hij Krasnodar enkel wil inruilen voor Ajax.

Ajax-trainer Steijn is duidelijk nog zoekende op de positie achter de spits. In de laatste test voor de competitiestart tegen Borussia Dortmund kreeg Davy Klaassen nog het vertrouwen, maar in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo koos Steijn voor Kenneth Taylor. Zowel Klaassen als Taylor heeft echter geen onbetwiste indruk achtergelaten. In de persoon van Chuba Akpom strikte Ajax eerder deze week een spits die ook eventueel vanuit een 'ondersteunde positie' kan functioneren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Profumo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom houdt die RVC geen voet bij stuk? Het Rusland probleem wordt alleen maar groter! Of wil Ajax straks voor t woord hebben dat ze financier van Poetin zijn?

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

in heel Europa is een Russische speler kopen geen probleem! alleen als AJAX komt is het een probleem. is het feyenoord of psv dan is het geen probleem . als AJAX hem niet haalt dan een anderen Europese club wel! en dan speelt hij ook tegen( Nederlandse clubs Europese) misschien . wou je dat ook verbieden?

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haters blijven haters

aldert boersma
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit zei je ook niet bij de transfers van Feijenoord en PSV !

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat die Spertsyan in Krasnodar Ajax. Brobbey, diepe spits met daarachter Akpom en linker vleugel Bergwijn/Godts, rechtervleugel (Kudus ?)/Berghuis, midenveld: Tahirovic en Van den Boomen, verdeiging: Avela, Sutalo, Medic en Gaaie, keeper ? Klaar.

thetruth
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vandaag nog ophalen. Die ertegen zijn de zelfde lui, die de hele wedstrijd kanker Joden roepen, ook het sissen en Joden aan het gas blijft bij dit uitschot populair. Vorig jaar in de zelfde situatie was het wel goed en bleef het muisstil. Als je echt principieel wilt zijn kun je elke sport verbieden. Elke dode die valt waar ook ter wereld is er een teveel, helaas is het van alle tijden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen