Ajax krijgt brief op de mat na uitspraken Van Hooijdonk; NAC komt met onheilspellende reactie

14 augustus 2023, 19:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Pierre van Hooijdonk heeft 'kennisgenomen' van de brief van de advocaat van Ajax-trainer Maurice Steijn en beraadt zich nog op een reactie, zo schrijft de NOS maandagavond. Hij deed in het NOS-programma Studio Voetbal zijn gewraakte uitspraken over Steijn. Inmiddels eist Steijn een rectificatie en anders denkt hij aan aangifte.

De omroep meldt tevens dat Edwin van Baal, toenmalig voorzitter van de raad van commissarissen van NAC, vandaag een brief schreef naar Ajax, waarin hij afstand neemt van de 'insinuaties en aantijgingen' aan het adres van Steijn. Bij Studio Voetbal betichtte Van Hooijdonk de huidige trainer van Ajax van betrokkenheid bij 'duistere dealtjes' in diens periode als NAC-trainer. Toen had Van Hooijdonk geen officiële functie bij NAC, maar inmiddels is hij commissaris bij de club.

Artikel gaat verder onder video

"Binnen NAC geldt een streng beleid op het gebied van toezicht. Ook in de periode dat Maurice trainer was bij NAC was er sprake van het vierogenprincipe", zegt Van Baal, die daarmee insinueert dat het sluiten van 'duistere dealtjes' niet mogelijk was bij NAC. "Iedere transactie passeerde het bureau van de directie, financieel manager, RvC en in veel gevallen ook de aandeelhouders. Niet vier maar zes tot acht ogen dus."

Reacties NAC

Volgens Van Hooijdonk kon Steijn de deals sluiten omdat hij bevriend was met directeur Mattijs Manders. Die reageert: "Ik vind het totaal niet kunnen wat aan tafel bij Studio Voetbal gebeurde. De uitspraken van Van Hooijdonk zijn vals en belachelijk." NAC laat via een woordvoerder weten dat Van Hooijdonk 'op persoonlijke titel' sprak en niet als lid van de rvc. Of zijn uitspraken gevolgen gaan hebben voor de organisatie van NAC? "Het is te vroeg om daar iets over te zeggen", klinkt het ietwat onheilspellend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Poke theWoke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een aanfluiting deze Pierre. De Willem Engel van de voetballerij.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waar speelt Engel?

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heracles 🤣

Oudebinnenweg
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zkers.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maurice is niet te vertrouwen. Pierre heeft gelijk. Zit een luchtje aan Maurice.

Oudebinnenweg
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja van Hugo boss nou goed.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We weten niet hoe het zit . De ajax fans kiezen ook gewoon blind voor steijn . Als er idd wat was gebeurd bij nac is het schandalig . Is dat niet zo is het wel klaar voor v hooijdonk als analist . Pierre en v d vaart zeiken elkaar wat af en pierre liet zich uit de tent lokken . En nu moet blijken wat waar is . Ik vind trouwens v hooijdonk en vd vaart allebei niks in programma's .

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Totaal geen inhoudelijk voetbal antwoord alleen maar slap gelul en gaat nergens over gtsb Toenmalig NAC-directeur Matthijs Manders werd door Van Hooijdonk omschreven als een vriendje van Steijn die betrokken zou zijn bij de duistere deals. Manders reageert bij de NOS verbolgen. "Ik vind het totaal niet kunnen wat aan tafel bij Studio Voetbal gebeurde. De uitspraken van Van Hooijdonk zijn vals en belachelijk."

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bestbras volgens mij staat er dat ik ze allebei niks vindt . V d vaart niet en v hooijdonk niet . En keur het gedrag van beiden in studio voetbal af . En niet alleen van afgelopen zondag . Verder staat er ook dat nu maar moet blijken of v hooijdonk iets heeft van bewijs . Bij de club nac is het al jaren een zooi (misschien nog wel). Dus ja wat die mensen allemaal over elkaar lullen en elkaar beschermen etc zegt helemaal niks .

Oudebinnenweg
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als dit nog even zo doorgaat dan hebben we binnenkort de poppen aan het dansen.

Hennie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pierre is niet te handhaven, grensoverschrijdende opmerking afserveren die kwal.

ADB1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kijk gtsb. Dat jij het (ook) niet zo op Ajax hebt, begrijp ik best. Maar wat ik niet begrijp is dat Pierre dit op live tv ventileerd. Dat, alleen al gaat nergens over. Steijn kan zich, op dat moment niet verdedigen dat is gewoon karaktermoord.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beeft niks met ajax te maken ik heb ook niks met v hooijdonk.. V d vaart en v hooijdonk mogen van mij uit dat programma . En dat pierre wat tegen steijn heeft weet ik ook wel . Als je leest staat er ook gewoon dat eerst moet blijken of er een kern van waarheid in zit. Of hij iets van bewijs heeft . Heeft hij dat niet moet v hooijdonk boeten .

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Meerdere interviews met oa Steijn en staf/directie uit de tijd bij NAC hebben aangetoond dat Hooijdonk een aardige hetze tegen Steijn opzette. Nu jaren later komt meneer met uitspraken waar die 0 bewijzen of getuigen voor gaat vinden. Het is gewoon pure laster/smaad en ik zou als Steijn en Ajax zijnde aan zijn stoelpoten blijven zagen tot meneer bij NAC geen rol meer speelt en van de tv af is.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oh dus ja weet al dat hij geen bewijs heeft dan . Kijk ik weet ook dat v hooijdonk een hekel heeft aan steijn . Maar wie zegt dat er geen waarheid in zit . Laat ze het uitzoeken. En mocht v hooijdonk idd liegen moet hij gestraft worden

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen